22 Haziran 2013 Cumartesi

Bodrum Belediye Meydanı Forum Notları (21 Haziran)

Bodrum Belediye Meydanı 22 Haziran Toplantı Notları

Direnişin ilk gününden beri, sayımız bazen 10 da olsa her gün meydanlarda, sokaklardaydık. Haftasonları ve İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde polis şiddeti arttığı günlerde sayımızın 15.000'e kadar çıktığı oldu.

İlk günden beri meydanda olan kişilerle bir platform, tartışma ortamı oluşturma fikrini dün karara bağladık ve Bodrum'da park olmadığı için buluşmalarımıza Belediye Meydanı'nda devam etmeye karar verdik. Dün ilk günümüz olduğu için fazla kişiye ulaşamadık. Bu yüzden sayımız 10 civarıydı ama yine de güzel paylaşımlarda, fikir alışverişlerinde bulunduk. Gün geçtikçe sayımızın artacağını düşünüyoruz. Dün konuştuğumuz, tartıştığımız konuları size aktarmak istiyorum.

Seçimlere az bir zaman kaldığı için, şu aşamada yeni bir parti kurulması fikri pek sıcak karşılanmadı. Bunun yerine bir parti üzerine yoğunlaşılması daha mantıklı geldi. Fakat bu partinin hangi parti olacağı konuşulmadı. Partilerle de görüşüp seçimlerde parti çıkarlarını bir kenara bırakıp ortak çıkarları göz önünde bulundurarak birlik yapılması gerektiğini aktarmayı düşünüyoruz.

Bir diğer konu da ' Partilerin Milletvekili Adaylarının Belirlemesi'ydi.

Mevcut durumda adayları parti liderleri belirliyor, millet de mecburen bu adaylara oy veriyor. Yani liderlerin atadıklarına oy vermeye mecbur ediliyoruz. Sadece milletvekillerini değil belediye başkanlarını da liderler belirliyor.

Bence bir tercih sistemi olmalı, ön seçim yapılarak üyelerin oyları belirlenmeli. Böylece milletvekilleri liderlerin her dediğine onay vermez, karşı çıkabilir. Mevcut düzende vekil milletin değil liderin vekili oluyor.

Milletvekili aday adayı herkes olabiliyor fakat adayları vatandaşın tercihi belirlemeli. CHP son genel seçimde bazı şehirlerde ön seçim yaparak, adaylarını belirleyen tek parti oldu fakat her şehirde bu uygulamayı yapmadı.

Bütün kurumlarıyla eksiksiz demokrasiyi gerçekleştirecek bir seçim sistemi oluşturulmalı. Bu sistem, siyasi partileri liderlerin sultasından kurtaracak bir sistem olmalı. Önce siyasi partilerin kendi içlerinde parti içi demokrasiyi sağlamaları gerekiyor.

Şu an için aktaracaklarımız bunlar. İlerleyen günlerde yapacağımız toplantılarla ilgili bilgi aktarımımız devam edecek.

Sevgiler.

 Parklar Bizim Bodrum: https://www.facebook.com/ParklarBizimBodrum?ref=ts&fref=ts 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder