29 Haziran 2013 Cumartesi

Büyükada Forum Notları (27 Haziran)


Bir gün önceki Forum Notları Moderatör tarafından okundu.
Foruma yeni katılan genç arkadaşımız, Gezi direnişinin Amerika'daki yansıması hakkında gözlemlerini aktardı.

-Bir katılımcımız, bu forumların bir amaç ve sonuç ilişkisi paralelinde devam etmesi gerektiğini, aksi takdirde, paylaşımlar noktasında kalacağı endişesini ifade etti.

-Ortak görüş ise, amaçlanan özgür iradenin hakim olacağı katılımcı demokrasiye, forumlarda biraz daha yaklaşılması oldu.. Kumsal'daki AYEDAŞ'ın trafo inşaaşına oluşan kamuoyu tepkisi ve Haliç Tersanesi'nin yok edilmek istenmesine karşı ortak hareket etme girişimleri forumumuzda birkaç gündür tartışılıyor.

-Bir katılımcımız Büyükada da tespit ettiği ve uygulandığı takdirde getirisi çok yüksek olan " Geri Dönüşümün" uygulanması ile ilgili önerilerini paylaştı.

-Çevre ve doğayı korumak bağlamında neler yapabileceğimiz tartışıldı.  Öncelikle pet şişe ile satılan 5 lt lik suları almak yerine cam şişelerin satılmasına yönlendirme önerileri konuşuldu. Ayrıca özellikle kiraya verilen orman içindeki piknik alanlarında dikat çeken pet şişeve çöplere çözümler önerildiBir katılımcımız,öncelikle,yürüyüş alanlarında,çöp kutularının olmamasını ,acilen sık aralıklarla gerekli güzergahlara yerleştirilmesi gerektiğini önerdi.

-Bir katılımcımız alzehımer hastası oğlu ile anneye ne şekilde yardımcı olabiliriz konusunu gündeme getirdive 3 kişilik gönüllü ekibin ilgili adrese gidip öncelikle elektrik ve su ile ilgili problemini tespit ederek sonra süreklilik esaslı çözümler konusunda ortak hareket edilmesine karar verildi. 

-Cumartesi yapılacak olan resim atölyesi etkinliğine katılımcıların artılması için el ilanlarının dağıtımı yapıldı.Ayrıca ağaçlara asılan iplere asılacak gezi ile ilgili döküman,resim,mizahi paylaşımlar v.s. için görev dağılımı yapıldı.Bir katılımcımız "Dilek Ağacı" ile sergiye katkıda bulunacağını paylaştı. 

-Genç katılımcımız getirdiği müzik sistemi ile gezi müziklerinden paylaşımlarla foruma renk kattı.

-9 Temmuzda "Yaklaşan Seçim Çalışmaları" Konusunda bizlerle bilgilerini paylaşacak bir Seçim Stratejisti konuğumuz var.Duyuru teşekkürle kabul edildi.

-Vapur İskelesinin üstünde BELTUR'a ait işletmede,düğün kına vb organizasyonlarda yüksek volümlü müziğin önlemleri konuşulur iken, mesai saatinden sonra,hangi yetkili kuruma sorunu ileteceğimiz konusu tartışıldı.

-Adaçay bahçesi ,oturma düzenimizdeki sıkıntıyı, gönderdiği sandalyelerle anında çözdü, teşekkür ederiz. Ayrıca ses düzeni konusunda duyulan sıkıntı için Megafon temini onaylandı.Masa ve çadır teminini katılımcılarımızdan 2 gönüllü üslendi.

-Cuma günkü forum için Moderatör belirlendi.

-Saat 11.3o a geliyordu ve yavaş yavaş geldiğimiz gibi,parkı bulduğumuz gibi bırakarak, sandalyelerimizii iade ederek dağıldık.

-Cuma akşamı saat 21 00 de İDO karşısında yine birlikte olacağız.Paylaşım ve önerilerinizi bekliyoruz.Hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder