25 Haziran 2013 Salı

Eskişehir Eti Park Forum Notları (24 Haziran)


-İlk yardım kursuna toplu katılım önerisi sunuldu. Bunun polis saldırılarında yardım sağlayacağı anlatıldı.
-Ethem Sarısülük’ün katilinin serbest bırakılması konusunda bir basın açıklaması önerisi sunuldu. Bugün (25 Haziran) saat 17:00’de Adliye binası önünde toplanılacak ve 18:00’de yürüyüş başlayacak.
-Emek, Şirintepe ve Gültepe mahallelerinde çocuklara yönelik eğitimler düzenlendiği, gönüllülerin destek verebileceği söylendi.
-Bingöl’deki tecavüz davasının sonucuna tepkisiz kalmamak için kitlesel bir yürüyüş önerildi. 25 Haziran saat 13:30’da İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması ve yürüyüş yapılacak.
-Bir konuşmacı, direnişin aslında çoktan kazanıldığını, en büyük kazanamın toplumsal mücadele tarihimize sınıf atlatmak olduğunu ve artık haksızlıklara kitlesel tepkiler verildiğini söyledi.
-İstanbul’da yapılan gezici serginin Eskişehir’de de yapılması önerildi.
-Eskişehir Gültepe Mahallesi’nde Sivas Katliamı ve diğer katliamlar için her yıl yürüyüşler düzenlendiği, park meclislerinin de kararlar alıp bu yürüyüşlere destek vermesi gerektiği, hatta orada da forum yapılabileceği anlatıldı.
-Bir konuşmacı, İstanbul’daki doğa ve kültür varlıklarının yok edilmesine tepki olarak başlayan bu eyleme destek vermenin önemli olduğunu, ancak Eskişehir’de de aynı şeylerin yaşandığını, kendi şehrimizin sorunlarına yabancı kalmamamız gerektiğini anlattı. Kılıçoğlu Sineması, Atatürk Lisesi gibi tarihi binaların yıkılacağını ve buna karşı çıkmamız gerektiğini söyledi.
-Forum kararı doğrultusunda oluşturulan komite başlıkları açıklandı. Herkesin istediği bir komite için çalışabileceği, eylem ve içerik üretebileceği anlatıldı. Komiteler çalışmalarını sosyal medya aracılığıyla duyuracak.www.direneskisehir.com sitesinden örgütlenecek.
eskisehirdirenisforumu@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder