29 Haziran 2013 Cumartesi

Kurtuluş Forum Notları (28 Haziran)


Bugün saat 19.00'dan forum saatine kadar semtimizin ana caddelerinde ve ara sokaklarında foruma çağrı için sesli duyurular yapıldı ve el ilanları dağıtıldı. Bu ilanlardan forumu duyup katılanlar oldu. Forumu tam saatinden bitirmeden 'Diren Lice Kurtuluş Seninle' sloganıyla Lice için yürüyüşe geçildi. (Kurtuluş ve Feriköylüler tencere ve tavalarıyla yürüyüşe destek verdiler.) Nişantaşı'nda Maçka Forumu'ndakilerle buluşuldu ve yürüyüş gece geç saatlere kadar Abbasağa Parkı'na ulaşıncaya kadar devam etti.


Forumda gelen öneriler şöyle:

1. Cumartesi günü Taksim'de yapılan eylemler iyi, güzel ama yeterli değil. Buna ilişkin gelen önerilerden biri: Her forumdan bir kişi Taksim'de oturma eylemi yapsın. Her forum kendi içinde her gün bu eylemi yapacak kişilerin listesini oluşturabilir. (Başka bir katılımcı bu oturma eylemi değil,  açlık grevi olabilir önerisinde bulundu) Bu eylemde taleplerimiz net olmalı. Tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılması, öldür emri verenlerin ve katillerin yargılanması bu net talepler arasında olmalı.
2.Göztepe Forumu'nun yarın 15.30'da Berkin'e yapacağı ziyarete bizim forumdan da destek olabiliriz.
3.Tencere ve tava çalarak bir sokak bandosu kuralım
4.İletişimciler ve sosyal bilimciler bir arada çalışmalı. Bunun için tüm forumlardan bir araya gelecek olan bir ekip etkili videolar hazırlamalı.
5.Forum alanına bir pano yapalım. Burada duyuruları, önerileri ve komisyon çalışmalarını mahallelilerle paylaşalım. Foruma ilk katılanlar da önceki forumlar hakkında buradan bilgilensinler.
6. Tüm park forumlarının bilgilerinin paylaşıldığı blog vb. yerlerde daha görünür olmalıyız.
7.Kent konseylerine katılalım. Çünkü bu direnişte kent yaşamına ve karar mekanizmasına doğrudan sivil katılımın ne olduğunu ve ne kadar önemli olduğunu öğrendik.
8.İşçi Filmleri Festivali semtimizde yapacağımız açık hava film gösterimlerinde teknik ve içerik açısından destek sağlayabilir. Yapılacak olan film gösterimlerinde kent ve doğa mücadelelerine ilişkin olan filmler de gösterilmeli.
9.Forumlar arası koordinasyon kurulmalı. Bunun için gönüllü olacak arkadaşların isimlerini belirlemeliyiz.
10.Yerel bir bülten çıkartabiliriz.

EYLEM ÇAĞRILARI:

Cumartesi (29 Haziran)

*Saat 15.00'te Kadıköy'de "İklimi Değil, Sistemi Değiştir" mitingi var.
*Saat 19.00-20.00'de Taksim Meydanı'ndayız. (Saat 18.00'e Galatasaray Lisesi önüne -meydana yürümek üzere- çağrı yapan kurumlar da var)

Pazar (30 Haziran)

*Saat 11.00'de Forum alanında birlikte kahvaltı edip, çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz (müzik ve halkoyunları atölyesi vb. olacak), AVM'leri boykot edip mahalleli esnaftan aışveriş yapacağız.
*Saat 17.00'de LGBT Onur Yürüyüşü var. (Taksim'de)

Pazartesi (1 Temmuz)

*Saat 12.30'da Çağlayan Adliyesi önündeyiz. 'Biz de gezi parkı eylemlerindeydik' diyerek kendimizi ihbar edeceğimiz bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirecek ve aynı zamanda sorumlular hakkında Suç duyurusunda bulunacağız.
*Saat 20.30'da Kurtuluş son durakta buluşup forum alanımıza bir yürüyüş gerçekleştireceğiz.

----


Tatavla Dayanışması'nın bir sonraki forumu 1 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00'de Ortanca Parkı'nda olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder