29 Haziran 2013 Cumartesi

Küçükçekmece Forum Notları (28 Haziran)


28 Haziran Küçükçekmece Forumu
28 Haziran Cuma günü ikinci forum gerçekleştirildi. Forum amfi tiyatroda Göl Festivali çalışmaları olduğu için biraz gecikmeli olarak başladı. Amfide çalışma olduğu için 21:30’a kadar toplanma için beklenildi, ardından forum için bayrak direği altına geçildi.
Foruma başlamadan önce Sivas katliamında ve Taksim direnişinde yitirdiklerimiz için kısa bir anma programı yapıldı. Sivas’ta, Taksim’de ve mücadelede tüm yitirilenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Esenyurt İşçi kültür Evi’nden iki emekçi şiir dinletisi gerçekleştirdi. Şiir dinletisinin ardından da forumdan iki arkadaşımız kısa bir bir müzik dinletisi yaptı. Anma programının ardından forum, Taksim Dayanışması toplantı bilgilendirmesi, Cennet, Atakent ve Bakırköy Forumları’ndan aktarımlarla başladı. Ardından da bundan sonraki süreç ve atölyeler üzerine sözler alındı.
Forumda gerçekleşen tartışmalar sonucunda şu kararlar alındı:
-          Bir sonraki forum 3 Temmuz Çarşamba günü 21:00’da, amfi tiyatroda festival devam edeceğiz için Küçükçekmece sahildeki bayrak direğinin altında olacak.
-          Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla 29 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek eylem için 18:00’da Cennet Forum’dan gelenlerle buluşulacak. Küçükçekmece Dayanışması ve Cennet Forum pankartları açılarak yürüyüşle meydana gidilecek.
-          1 Temmuz günü Sivas katliamı için bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirilecek. Bu yürüyüşe de Küçükçekmece Dayanışma ve Cennet Forum pankartları ile katılınacak. Yürüyüş için 20:00’da Tepeüstü’nde buluşulacak. Basın açıklaması da Hürriyet Caddesi bitiminde gerçekleştirilecek.
-          Taksim Dayanışması’nın çağrısını yaptığı kendini ihbar etme ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunma eylemi için 1 Temmuz günü, 12:30’da Çağlayan Adliyesi önünde buluşulacak.
-          Cennet Forum’la forumlar ayrı ayrı gerçekleşecek, yerellerde daha etkin olmak için forumlar birleştirilmeyecek, ancak koordineli hareket edilecek. Ayrıca ortak eylemler yapılacak.
-          30 Haziran Pazar günü 17:00’da Cennet Forum’un Hüriiyet Caddesi Dev-adam Kitapevi önünde gerçekleştireceği etkinliğe katılım sağlanacak.
-          3 Temmuz’da forumda siyaset atölyesi ve kentsel dönüşüm atölyesi üzerine ayrıntılı planlamalar yapılacak. Küçükçekmece bölgesi kentsel dönüşüm tehdidi altında olduğu için kentsel dönüşüm meselesinin atölye vb. çalışmalarla ön plana çıkartılabileceği tartışıldı. Ayrıca bölgemizdeki yerel sorunlarla ilgili –kötü koku vb.- de çalışmalar yapılabileceği önerildi.
-          3 Temmuz’daki forumda iletişim, eylem vb. ihtiyaçlar için komiteler oluşturulacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder