28 Haziran 2013 Cuma

Eyüp Hz. Halit Parkı Forum Notları (27 Haziran)

Genel:

- Polisin işlediği (işkence ve kötü muamele) suçların zamanaşımının kaldırıldığı yasanın öneminden ve iktidarın "Polisi güçlendireceğiz" söylemi ile bu konuda geri adım atmaya çalışmasının takip edilmesi gereğinden bahsedildi. 

- Önümüzdeki yerel seçimlerin büyük mücadelelere sahne olacağı öngörüleri paylaşıldı. 

- Kürt-Türk ilişkilerinin geçmişi ve bugününden bahsedildi. Geleceğe yönelik neler olabileceği tartışıldı. 

Etkinlik/katılım:

- Cihangir'den arkadaşlar geldi ve parklardan temsilcilerin seçilerek ortak hareket etme konusunda yaptıkları çalışmaları ilettiler. Eyüp temsilcilerinin iletişim bilgileri paylaşıldı. 

- Cumartesi ve Pazar günleri, Facebook grubundaki ve çevremizdeki tüm arkadaşların katılmasını sağlamaya çalışmamızın gerektiği konuşuldu. 

- Havaların da ısınması ile birlikte hayvanların su (ve yemek) ihtiyacı için kapların hazırlanıp  28.06.2013 cuma akşamı parka getirilmesi planlandı. Büyük su şişelerinin kesilerek alt kısımları parka getirilecek, park ve çevresinde belirlenen yerlere yerleştirilecek, kapların yanına da sağlam bir şekilde hazırlanan "Bitince siz de doldurun. Eyüp Gezi Forumu" benzeri mesajlar konulacak.  

- Önceki akşam ortaya atılan Ramazan ayında iftar etkinliği fikrinin Abbasağa Forumu'nda dile getirildiğini öğrendik. Bu bizi daha da cesaretlendirdi. Hatta yemeklerin Gezi'deki gibi herkes tarafından getirilmesi, tabak çanağın ise herkesin kendi tarafından getirilmesi fikri ortaya çıkmış. Bir sonraki forumda detayları konuşacağız.

Seçimler:

- Seçimlerle ilgili çalışma yapma gereği, diğer parklarda bu konuda ortaya çıkan önerilere katkı yapılması gereğini konuştuk. 

Kent sorunları:

- Arnavutköy civarındaki köylerin arsalarını devletin 1/4 ederini peşin ödeyip, geri kalanını da taksitlendirmek suretiyle kamulaştırdığına dair duyumlar alındığı söylendi. Bu konunun araştırılması gereği belirtildi. Gazeteci olan bir arkadaşımızın konuya eğilebilmesi için bilgiler paylaşıldı.
- Eyüp civarındaki bir okulda bir öğretmenin, öğrenciler arasında ayrımcılık yaptığına dair şikayet üzerine fişlendiği ve soruşturma açıldığı belirtildi. Haksız şikayet üzerine açılan soruşturmanın takibi için KESK ile görüşülmesi için iletişim bilgileri alındı. 

Özgürleşen tüm parklara kucak dolusu sevgiler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder