25 Haziran 2013 Salı

Ankara Güvenpark Dayanışması Forum Notları (23 Haziran)


·         Birleşmeliyiz, siyasetçiler rant peşinde değil halkın sözünü dinleyerek siyaset yapmalıdır.
·         Sandıkları boş bırakmayalım, gerekirse fener götürelim. AKP karşısındaki en güçlü adaya oy verelim.
·         Direniş bize gücümüzü, halkın gücünü yeniden hatırlattı. Siyasi  örgütlerle dayanışma içinde olalım çünkü onlar bu meselenin bir parçasıdır.
·         Akp hükümeti ikiyüzlü ve ayrılıkçı politikalarıyla bizi vazgeçirmeye çalışıyor. Vazgeçmeyelim  Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yeri çiçek bahçesi haline getirelim.
·         Direnişe devam etmezsek değil 3 -5 ağaç üzerinde duracağımız bir avuç toprak bile bulamayacağız.Direnişe devam edelim.
·         AKP hükümeti halkın değil emperyalizmin temsilcisidir.Bunu çocuklarımıza ABC yi öğretir gibi öğretmeliyiz.
·         Doğadan sanattan yaşamaktan uzak insanlar haline getirildik direnirken paylaşımcı olalım.
·         Sandıklara mutlaka gidelim.
·         Televizyonlarda ben birinin kılıyım diyen insanlarla karşılaştık.O insanları dışlamayalım onlar için de mücadele ediyoruz.
·         Bir kadın olarak söz alıyorum 3 K olmayacağız.Kul, köle,kıl…
·         Lider aramayın liderimiz var liderimiz bu gençlik.
·         AKP bölücüdür.Bizi Kürt Türk Alevi diye böldü.Bunun için örgütlenmeliyiz.
·         Bulgurla oy alıp yasa diyorlar. Yasal olan direnişimizdir. Direnişe karşı yapılan her türlü müdahale yasa dışıdır.
·         % 10 barajı kalksın. Siyasete din karıştırılmasın. Seçimler demokratik yapılsın ve temsil edilsin. İktidar partisi devletin imkanlarını kullanmasın. Oylar bilgisayarla değil numaralandırılma sistemi ile tek tek sayılsın.
·         Mahalle eylemlerini iyi örgütleyelim.
·         Direnişten önce bir çoğumuz eylem yapan insanlara sırtımızı dönmüştük. İşimize 10 dakika geç gittik diye sendikalara kızıyorduk. Düne kadar komünist kelimesini küfür olarak kullanıyorduk. Bu artık değişti.
·         AKP eğitimi zehirledi. Felsefe öğretmesi gereken öğretmenlerin çocuklara öğrettiği tek şey  ‘’ Allah bilir ‘’ oldu. Eğitime sahip çıkalım.
·         Bugün kandil bir dua edelim ‘’ Allah’ım RTE, çevik kuvvet ve çevik olmayıp da şuan aramızda olan ve onlarla aynı zihniyeti paylaşan siviller yarına çıkmasın ‘’
·         Örgütlü hareket ettiğimizde kazanıyoruz. Günlerdir direnişi tartışıyoruz. Artık bundan sonrasını tartışmalıyız.
·          Seçimler yaklaşıyor. İ. Melih Gökçek Ankara’dan gitmeli, forumlardan temsilci çıkaralım onlara oy verelim.
·         Tutuklulardan selam var.
·         İlk gün attığımız bir slogan vardı. ‘’ Faşizme karşı omuz omuza ‘’ şimdi o ‘’ 21 insan ile omuz omuza ’’ olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder