25 Haziran 2013 Salı

Kınalıada Forum Notları (23 Haziran)

KARARLAR/DÜŞÜNCELER
1. Toplantının yöntemi belirlendi. Herkesin serbestçe konuşması kararı alındı. Moderatör seçildi. Toplantıda konuşmak isteyenlere moderatör söz verdi. Kararlar oy çokluğuyla, Abbasağa'da oluşturulan el hareketleriyle ifade edilerek verildi. 
2. AKP iktidarının ve polisinin, mücadelede öldürülen 3 arkadaşımızın anılması için Taksim'de karanfilli anma toplantısı yapan göstericilerin karanfillerine biber gazı ve tomaların tayikli suyu ile yanıt vermesini, ayrıca polis saldırısı sonucu yaralananlara ilk tıbbi müdahalenin yapıldığı İstanbul Tabibler Odası'na ve Ankara’da da Dikmen mahallesindeki protestolara polisin yoğun gazla saldırmasını Kınalıada Forumu olarak protesto edilmesine oy birliğiyle karar verildi.
3. Adanın sorunları konuşuldu eğitim, sağlık ve çevre temizliği hizmetlerinin aksadığı saptandı. Adanın sağlık ekibini de içine alacak şekilde gönüllü doktor, hemşire, sağlık memurunun katılımıyla ada halkına ilk yardım hizmeti vermek için bir grup arkadaş, iki doktor arkadaşla birlikte eğitimin organizasyonu için aday oldu.
4. Adanın sorunlarının ülke gündeminden bağımsız ve ayrı olmadığı konuşuldu.
5. Adada farklı kültürlerin birbirini tanımasının önemine vurgu yapıldı. Ada halkının bir arada olacağı şenliklerin, kermeslerin organize edilmesine karar verildi. Bu şenliklerdeki vurgunun gezi ruhuyla örtüşmesi ve oraya da vurgu yapmasının önemi konusunda herkes hem fikir oldu. 30 Haziran pazar saat 21:00'da olan toplantıda insanlar bu şenlikte neler yapabileceklerini, nasıl görev alacaklarını ve önerilerini söyleyecekler. Bir ebru kursu yapılması, bir tiyatro oyununun oynanması somut olarak bu forumda önerildi. 
6. Şenliklerde takas yolunun kullanılması ve Gezi ruhuna uygun bir biçimde paranın dönmediği etkinlikler biçiminde oluşturulması karara bağlandı.
7. 29 Haziran cumartesi günü ada halkının katıldığı bir mıntıka temizliği yapılması kararı alındı. Toplanan malzeme iskeleye yığılacak ve ada halkının, adaya denize girenlerin ve belediyenin bu çöpü görmesi sağlanacak. 
8. Forumlarda bir şikayet kutusunun olması önerildi.
9. Vapur saatlerinin ayarlanması, ada vapur ücretlerinin düşürülmesi istendi. Bu konuda dilekçeler, imza kampanyaları diğer kampanyaların organize edilme kararı alındı.
10. Halka ait pilajların işgal edilmesi toplantıda önemli bir şikayet konusuydu, bu meselenin esnafla görüşülerek çözüme kavuşturulması talep edildi.
11. Ada hayvanlarının sorunları konuşuldu. Ada hayvanlarına yiyecek, mama vs. sağlanmasının insanların güçlerini birleştirdiği, organize olduğu bir biçime kavuşturulması kararı alındı.Muhtarlıkla işbirliği yapılabileceği belirtildi.
12. Adada saat 21:00'da insanların tencere tava çalması kararı alındı. Ermeni kökenli adalılar 6-7 eylül olaylarının hala hafızalarında olduğunu ve güvenliklerinden endişe ettiklerini belirttiler, evlerin mimlenmesinden vs. korktuklarını dile getirdiler.
13. 29 Haziran cumartesi 19:00 mıntıka temizliği ve 30 Haziran pazar 21:00 forum aktivitelerinin kağıt afişlerle duyurulmasına karar verildi. Kağıt afişi yapacak bir gönüllü arkadaş bu göreve talip oldu.
14. Forumlarda ve facebook sayfalarında hakaret,ayrımcılık, ötekileştirme ifadelerinin kullanılmamasına, kullananların da bu gruplardan çıkarılmasına karar verildi.
14. Belediye seçimlerinin önemi vurgulandı, adada seçim sandıklarının güvenliğini sağlamak için bir ekip oluşturulması önerildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder