29 Haziran 2013 Cumartesi

Okmeydanı Sibel Yalçınkaya Parkı Forum Notları (28 Haziran)


Okmeydanı halkı Gezi Parkı eylemleri ilk başladığı yandan bu yana her akşam yaptığı mahalle yürüyüşleriyle direnişe destek verdi. Düzenli olarak Taksim’deki mitinglere de katılım sağlandı. Alınan karar doğrultusunda geçen haftadan beri her cuma günü yürüyüş sonrası Sibel Yalçınkaya Parkı’nın forum alanında mahalle halkı toplanıyor. Bu toplantılar Okmeydanı Dayanışması adı altında sürdürülüyor.
 Okmeydanı Dayanışması Taksim Dayanışması ile ortak hareket ettiğini teyid etti ve Gezi Parkı’nın 6 talebini de sahiplendiğini, bu taleplerin arkasında olduğunu açıkladı. Ancak Okmeydanı mahallesinin de kendi özgül taleplerinin hazırlaması gerektiği belirtildi. Bu talepler mahalle halkının istekleri doğrultusunda hazırlanacak ve Taksim talepleriyle birlikte savunulacak.
 Bir katılımcı mahallenin görünür yerlerine bütün bu taleplerin asılmasını önerdi. Bu fikrine örnek olarak Gezi Parkı’nın nasıl bir yaşam alanına dönüştürüldünü hatırlattı.
 Bir başka katılımcı mahallenin özgül talepleri arasında kentsel dönüşümle ilgili talepler olması gerektiğini söyledi. “Kentsel değil yerine dönüşüm, rantsal değil halk için dönüşüm” sloganı önerildi. Bir diğer katılımcı ise 12 yaşından beri sigortasız çalıştığını söyleyerek emeklilik hakkını istedi.
 Kararlar:
-29 Haziran Taksim eylemine destek verilecek.
-Sivas Katlimanın 20. Yılı için 30 Haziran Pazar günü Okmeydanı mahallesinde Sivas Anması olacak. Sivas’la ilgili slayt gösterisi, Gezi Parkıyla ilgili sinevizyon gösterisi ve bir müzik dinletisi olacak.
-1 Temmuz 12.30’da Çağlayan Adliyesinde suç duyurusu yapılmasına destek verilecek.
-Bundan sonra mahalle temsilcileri Taksim Dayanışması toplantılarına katılacak.
-Bundan sonra Gezi direnişiyle ortaya çıkan özgürlük ve hak mücadelesi sürdürülecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder