26 Haziran 2013 Çarşamba

Küçükçekmece Forumu Notları (25 Haziran)


Küçükçekmece’de direniş forumu
Taksim Direnişi’nin ardından başlatılan park forumlarından bir tanesi de dün (25 Haziran) Küçükçekmece sahildeki amfi tiyatroda gerçekleşti. Forum 21:00’da Taksim Direnişi ile ilgili hazırlanmış parçalardan oluşan müzik dinletisi ile başladı.
Müzik dinletisinin ardından Ethem Sarısülük ve direniş boyunca yitirilenler kısa bir konuşma ile anıldı  ve forum başlatıldı. Forumun ilk bölümünde Taksim Direnişi ve bundan sonraki süreç üzerine görüşler alındı. Alınan sözlerde direniş sürecinin öğrettikleri üzerinde durulurken, bundan sonra da direnişi sürdürme kararlılığı gösterilemesi üzerinde duruldu. Bir saati aşkın süre boyunca Taksim Direnişi üzerine konuşulduktan sonra bundan sonraki süreçle ilgili somut öneriler alınmaya başladı. Önerilerin tartışılması ve somutlanmasının ardından forum sonlandırıldı. Yaklaşık 30 kişiyle başlayan forum sonrasında yaklaşık 70 kişiye ulaştı.
Toplantı sonucunda da şu kararlar alındı:
  • Bir sonraki forum tarihi olarak 28 Haziran Cuma belirlendi. 21:00da Küçükçekmece sahildeki amfi tiyatroda buluşulacak.
  • Cennet Mahallesi Şenol Ergün Parkında gerçekleşen forumla forumları ortaklaştırmak. Mekansal açıdan daha elverişli olduğu için de forumları Küçükçekmece sahildeki amfi tiyatroda gerçekleştirmeyi önermek. Bu amaçla 26 Haziran günü Şenol Ergün Parkında gerçekleşecek foruma katılım sağlamak ve forumları ortaklaştırma önerisini oradaki katılımcılarla tartışmak.
  • 26 Haziranda Cennet Mahallesi Şenol Ergün Parkındagerçekleşecek forum öncesinde Cennet Mahallesçarşı girişinden 20:00da başlayacak yürüyüşe katılarak foruma geçmek.
  • Atölye çalışmaları başlatmak. Somut öneri olarak Direniş süreci boyunca AKP iktidarının yaptığı bunlar siyasi vurgusu karşısında siyaseti tartışmak için bir siyaset atölyesi gerçekleştirmek. Ayrıca Cennet Mahallesinde planlanan müzik atölyesini ortaklaşa gerçekleştirmek.
  • 2 Temmuz Sivas katliamının yaklaşması ile birlikte 28 Haziran Cuma günü gerçekleşecek forumun başlangıcında kısa bir anma programı ile başalamak.
  • Taksim Dayanışmasının gerçekleştirdiği toplantılara bir temsilci ile katılmak. Böylece hem alınan kararların oraya aktarılamsını sağlamak, hem de toplam tartışmalardan daha sağlıklı bir şekilde haberdar olmak.
  • Küçükçekmecede gerçekleşen forumların duyurusunu yapabilmek için facebook ve twitter adreslerini daha etkin bir şekilde kullanmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder