25 Haziran 2013 Salı

Cennet Mahallesi Forumu Notları (23 Haziran)

CENNET MAHALLESİ (23 haziran) 1. GÜN FORUM SONUÇ METNİ
21 Haziran Cuma günü Cennet Mahallesi’nde düzenlenen toplantı sonunda, Gezi Parkı direnişinin devamı olan forumların mahallemizde de yapılmasına karar verildi.
23 Haziran Pazar günü ilki gerçekleştirilmek üzere her akşam saat:21.00’da Cennet Mahallesi Şenol Ergün Parkı’nda forumlar başlıyor.
23 Haziran Forum programı;
1-Forumun amaçları
2-Gezi Parkı direniş deneyimleri
3-Talepler

1-FORUMUN AMAÇLARI
Taksim Gezi Parkı için yapılan destek eylemlerinin yeniden güçlendirilmesi için birçok parkta düzenlenmeye başlanan forumların geniş katılımlı örgütlenmesinin gerekliliği tartışıldı. İletişim ağlarının zayıflığı ve mahallemizde yapılan çağrının daha etkin duyurulması noktasında yeni mekanizmaların kurulmasına karar verildi. Yapılan ve yapılacak olan her forumda Gezi Parkı direnişinin büyütülmesi ve yaygınlaştırılması için; mahalle sorumlularının ve sosyal medya sorumlularının da içerisinde yer aldığı bir forum koordinasyonu kuruldu.

2-GEZİ PARKI DİRENİŞ DENEYİMLERİ
- Gezi Parkı direnişinin başından itibaren birçok televizyon kanalında yapılan sansürler direnişin yayılması ve büyümesinin önüne geçememiştir. Direnişin başladığı saatlerde Penguen belgeseli gösterilmesine rağmen, Penguenler direnişin simgesi haline gelmiştir. Bunların yanı sıra Akp medyasının başını çektiği, direnişçilerin marjinalleştirmeye çalışıldığı bir süreç yaşanmıştı. Medyasıyla, polisiyle toplumu terörize etmeye çalışan Tayyip Erdoğan’a inat direnişimiz yaygınlaşmıştır.
- Gezi direnişi boyunca kolektif bir süreç yaşanmıştır. Taraftar grupları dahil birçok duyarlı topluluk gezi direnişi içerisinde yer almıştır. Direnişi bitirilmesi için kendi belirlediği bir heyetle görüşme yapan Tayyip Erdoğan başarısız olmuştur. Gezi parkı direnişinin gerçek sahibi olan Taksim dayanışmasıyla görüşmek zorunda kalmıştır. Birçok eksiğine rağmen taksim dayanışmasına sahip çıkılmıştır.
- Forumda deneyimlerini anlatanlar arasında bir fabrika işçisi de vardı. Yapılan konuşmada ‘Taksim direnişi tüm ülkenin hatta dünyada birçok ülkenin gündemi olmuştur. Direniş insanları politikleştirdi. Farklı görüşten insanlar yan yana mücadele içesinde birbirini tanıma ve anlama fırsatı buldu’ dedi.
3-TALEPLER
-Taksim Gezi Parkı direnişimizin talepleri yanı sıra 4. Talep olarak Tayyip Erdoğan’ın istifa etmesi ni öneriyoruz. ‘Polise emri ben verdim’ diyen Tayyip Erdoğan tüm bu yaşanan saldırıların, yaralıların ve ölümlerin sorumlusudur.
---------------------------------------------------------------------------------
Ayrıca twitter adresi: @cennetforum
24 haziran (bugün) toplantısı saat 20:30'da cennet mahallesi hürriyet caddesinde akbank önünden yürüyüşle başlayacak. Yürüyüşün istikameti "forum"ların düzenlendiği "şenol ergün" parkı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder