26 Haziran 2013 Çarşamba

Eskişehir Eti Park Forum Notları (25 Haziran)


-25 Haziran’da düzenlenen yürüyüşle ilgili bazı eleştiriler yapıldı. Herkesin kendi sloganını dayatmaya çalışması insanların heyecanını kırıyor, kimse topluluğun heyecanını bozmamalı dendi. (Not:Dün bu konuşmayı yapan arkadaşımız, bu sabah kahvaltı yaptığı mekanda polis tarafından gözaltına alındı)
-Bugün daha kalabalığız, diyen bir konuşmacı, önceki günlerde de duyurduğu bir konuyu tekrarladı. İnsanları köylerde ve mahallelerde düzenledikleri gönüllü eğitim hizmeti etkinliğine dahil olmaya davet etti.
-Toplu bir şekilde kendimizi polise ihbar etme önerisi sunuldu.
-”Yıkılması planlanan Kılıçoğlu Sineması için, toplumsal belleğimizdeki yerini göstermek adına bir blog oluşturulsun. Herkes orada Kılıçoğlu Sineması ile ilgili anılarını paylaşsın” önerisi geldi. Kılıçoğlu Sineması’nda gösterilen ilk filmin, projeksiyonla dış duvarına yansıtılarak farklı bir eylem de yapılabileceği söylendi.
-Bir konuşmacı, TDK sözlüğünde “darbe” ve “çapulcu” sözcüklerinin, 2011 basımı ve daha önceki basımlardaki tanım farklarını anlattı. Hükümetin kendi çıkarlarına göre TDK’yı kullandığını savundu.
-Forumların her gün değil, sadece belirli günler yapılması önerildi. Oylamalar yapıldı. Forumların her gün devam etmesine karar verildi.
-Eskişehir direnişiyle ilgili, sosyal medyada yoğun olarak görsel talebinde bulunulduğu söylendi. Herkesten ellerindeki fotoğrafları ve videoları paylaşmaları istendi. Fotoğrafların info@direneskisehir.com adresine mail ile gönderilebileceği söylendi.
-Bir konuşmacı, “Burada meclisten geçen yasaları da konuşalım” önerisi sundu. Burada kendi siyasi görüşümüzü anlatırsak, herkesin görüşü farklı olduğu için çatışırız, ayrışırız dendi.

-Yerel seçimlere yönelik çalışmalar yapıp bu konuya yoğunlaşılması gerektiği belirtildi.

-Foruma çevre mahalleerden katılımı artırmak için sokaklara ve kahvehanelere bildiriler asılmalı dendi. Bildiriler düzyazı şeklinde değil, haklılığımızı anlatan görsellerle bezeli, kolay anlaşılır olacak.
-Bir konuşmacı, forumda her fikrin dile getirilebileceğini, en uç, en marjinal görüşlerin bile konuşulabilmesi gerektiğini, çünkü forumların birbirimizi anlamak ve kendimizi anlatmak için eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi. Aynı konuşmacı, yerel seçimlerde öğrencilerin yoğun olarak ikamet ettiği mahallelerde öğrenci ve direnişçi muhtar adayları gösterip onları seçebileceğimizi, bunun simgesel bir protesto olacağını anlattı.
-Liseye gittiğini söyleyen bir konuşmacı, cemaatlerin okullarında etkin bir şekilde çalıştığını, bizim de kültürevleri aracılığıyla direnişi ve mücadeleyi diri tutmamız gerektiğini anlattı.
-Gezi direnişinin içinde politik tavırların da yer aldığı, fakat bütün olarak baktığımızda bu direnişin politik olmadığı söylendi. “Gezi, kalıplaşmış politik tutumların dışında, üstünde bir duruştur ve yönetenlerden şikayetçi bir halkın bütünüdür” dendi.
-Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun yıkılması konusunda somut şeyler yapılmalı dendi. Oranın bir kent meydanına dönüştürülmesi için belediyeye müracaat edilmesi ve imza toplanması önerisi sunuldu.
-Taksim Dayanışması’nın aldığı karar uyarınca, her cumartesi Eskişehir’de de kitlesel bir yürüyüş düzenlenmesine karar verildi.

eskisehirdirenisforumu@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder