28 Haziran 2013 Cuma

Fatih Saraçhane Forum Notları (27 Haziran)

* 1. Gündem maddemiz olan çalışma gruplarının işleyiş biçimi konuşuldu ve ilk adım olarak 4 adet çalışma grubu oluşturuldu;
- Yaratıcı Eylem Oluşturma Grubu
- Medya Grubu
- İletişim (koordinasyon) Grubu
- Kültür ve Sanat Grubu

*2. Gündem maddemiz "biz kimiz? ne istiyoruz? neden buradayız?" tartışıldı ve ortak bir manifesto yazılarak çevreye bu manifestoyla seslenmeye karar verildi.

- İnsanlar dini inançları ya da etnik kökenlerine göre birbirinden ayrılmamalı.
- Manifesto için bir komisyon belirlenebilir, bu komisyon bir önyazı hazırlayıp tartışmaya sunabilir.
- Halk dilini kullanmalıyız. Burası Cihangir değil, Fatih.
- Biz bir düzen içinde yaşıyoruz ve bu düzene karşı çıkıyoruz. Bizi sokağa döken şey budur. Evlerimizde oturup birilerinin bizim için kurguladığı hayatı yaşamayı reddediyoruz. Biz artık kendi sistemimizi oluşturmak istiyoruz.
- Ortak, evrensel bir dil oluşturmalıyız. Onlar, bunlar diyerek kimseyi dışlamadan konuşmalıyız.
- "Biz şunları isteyenleriz, şunları istemeyenleriz" şeklinde bir tanımlama yapılabilir. Dille ilgili ise muhtaç olduğumuz kudret Anadolu'da mevcuttur.

   Kuru idik yas olduk
   Ayak idik bas olduk
   Havalandik kus olduk
   Uçtuk elhamdülillah - Yunus Emre
 
- 31 Mayıs öncesine kadar kullandığımız kelimelerle hiç bu kadar insana ulaşamamıştık. Gezi'de yeni bir dil oluştu, bu dili kullanalım.
- "Neden karşı geldik, neden başkaldırdık" sorularına kısa kısa cevaplar vererek bir iskelet oluşturulabilir. Herkes bir kağıda yazsın ve metin yazarlığı yapacak biri bu yazıları toparlasın.

* Söz alarak çemberin ortasına gelen lise 1 öğrencisi bir arkadaşımız;

- Benim anlamadığım birşey var, polis bizi korumak için para alıyor. Gezi'de insanlar kardeşlik yaptı ve başbakan polisi bize düşman etti. Tekrar gidip çadır kuralım ama polisten kaçmak yok direnicez, bu sefer biz kazanıcaz.
 
* Daha sonra okulda yaşadığı sıkıntıları, öğretmenlerinin ayrımcılık yaptığını düşündüğünü anlattı ve derslerinde ona yardımcı olmaya karar verildi.
* Forum esnasında parktaki çocuklara yüz boyama etkinliği yapıldı.
* Sokaklara yapıştırmak için basılacak yeni stickerların düzenlemesine karar verildi.
* Forum esnasında parkta asılı kalacak bir bez afiş yapmaya karar verildi, forum öncesinde parkta hep birlikte yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder