29 Haziran 2013 Cumartesi

Eyüp Hz. Halit Parkı Forum Notları (28 Haziran)


Öne çıkanlar:

- Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine, 29.06.2013 Cumartesi, yani bugün,18:00'da Fransız Konsolosluğu önüne buluşup 19:00'daki eyleme hep beraber katılacağız.

- Ramazan'da tüm parklarda (veya katılacak olanlarda) topluca iftar yapma etkinliği organize etmeye çalışıyoruz. Bugün Devrimci/Anti-kapitalist
 Müslümanlar'a bu konuyla ilgili ulaşmaya ve fikirlerini almaya çalışacağız.

- Parkta 10 noktaya sokak hayvanları için su ve yem kapları koyduk. Kapların üzerine veya yanına da "Hayvanların suya ihtiyacı var.", "Lütfen bittiğinde doldurun." yazılı kartonlar bıraktık. Alta da "Eyüp Gezi Forumu"nu ekledik.

Genel

- İspanya örneği ve mahalle örgütlenmesinin nasıl söndüğü ile ilgili konuşuldu. Sivil inisiyatifin öne çıkması ve örgütlü yapıları dışarıda bırakmasının düşülen en büyük tuzaklardan olduğu belirtildi.  
- Büyük parklarda katılımcıların çokluğundan dolayı konuların derinlemesine tartışılmadığı, bu işlevi küçük parkların üzerine alabileceği konuşuldu.
- Capul.tv'yi Eyüp parkına çağırmak istiyoruz. Hatta capul.tv tüm parkları dolaşabilir.
- Örgütlü yapılar ve partilerden neden yeterli desteği göremediğimiz konuşuldu. 
- Parklardaki forumlar ve oluşumlarla birlikte Gezi hareketi örgütleniyor ve kurum olmaya başlıyor denildi.
- Gezi ruhunu örgütlerden çok, örgütlere üye olmayan ve ilk kez eyleme katılan kitlenin oluşturduğu ve bu kitlenin korunması, eve çekilmesinin engellenmesi gereği konuşuldu. 

Etkinlik/katılım:

- Halkevleri'nden de arkadaşların katılımı oldu ve bizimle görüş alışverişinde bulunup, nasıl destek olabileceklerini konuştuk. 
- Abbasağa katılımcılarından iki kişi Eyüplü olduklarından bu gece bizimleydiler.
- Şirin, Abbasağa izlenimlerini aktardı. Önceki gece Abbasağa'ya gitmişti. Eyüp Gezi Forumu'nun Ramazan'da iftar önerisiyle adının duyulmasından çok memnun olduk hepimiz. 
- İspanya örneğini ileriki günlerde gündemimize alıp, bu konuda bilgi sahibi olan ve araştırma yapıp foruma aktarabilecek bir arkadaşın inisiyatif almasıyla herkesin bilgilenebileceği bir etkinlik yapacağız.
- Birlikte okuma etkinlikleri ile beyin fırtınası yapmanın faydalı olacağı konuşuldu. İleriki günlerde yer verilecek etkinliklerden olacak.
- İftar yapılacak ise, bir ya da birkaç kez yapılmasının etkili olmayacağı, uzun süreli yapılması gerektiği konuşuldu. 
- Parklarda yerel sorunlara eğilmeye başlandığında katılımların daha fazla sağlanabileceği öne sürüldü.
- Teyyib Erdoğan'ın İstanbul Atatürk Havaalanı'ndaki karşılamasına cemaat yurtlarında kalan öğencilerin saat 20:00'de toplanarak götürüldüğü bilgisi alındı. 3500 kişi civarı götürüldüğü öğrenildi.

Yerel/Kentsel sorunlar:

- GOP ve Eyüp civarındaki Kentsel Dönüşüm projesinin etkileri ve bekleyen tehlikeler konuşuldu. 
- Pierre Loti tarafındaki Karyağdırdı Baba türbesinin bakımsız bırakıldığı ve ilgilenilmesi gerektiği konuşuldu.

Özgürleşen tüm parklara kucak dolusu sevgiler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder