27 Haziran 2013 Perşembe

BÜYÜKADA 5. FORUM 

Bir gün önceki öneriler yeni katılımcılarla paylaşıldı. En kısa zamanda forum alanımızda bir iki masa ve bir çadır kurulacak. Ağaçlar arasına ip gerilerek hem bugüne kadar olan toplantı notları hem de Gezi ile ilgii görsel malzemeler asılacak.

Önerilerin havada kaldığı ve somut eyleme geçilemediği konusu gündeme geldi. Bir katılımcı kim neyi öneriyorsa onu gerçekleştirsin dedi. Bu şekilde ilerlemek karara bağlandı.

Forumlara yeni katıtımların olması için el bildirileri basıldı ve dağıtımına başlandı.

Her forumun sonunda bir sonraki günün moderatörünün seçilmesi kararlaştırıldı. Toplantı notları moderatöre gönderilecek ve o forumun başlangıcında notları okuyacak.

Adalarda yardıma ihtiyacı olan insanlarla yardımlaşma, takas vb konular konuşuldu ama somut bir karar henüz alınmadı.

Bir katılımcı  müzik sistemi kurulmasını üstlendi. Cumartesi günü saat 18:00 deönce bir resim atölyesi gerçekleştirilecek, müzik dinletisi olacak (banttan) ve forum her zamanki gibi.

Bir  katılımcı yaklaşan seçimlerle bağlantılı olarak bir seçim stratejisti davet edilmesini önerdi. Kabul gördü.

Bir diğer katılımcı "Çevre ve Şehirclik Bakanlığının yetkileri ve adalarda bizleri bekleyen olası tehlikeler nelerdir"konusu araştırıp uzman bilgilendirmesi gibi bir konuda çalışma yapılmasını önerdi. Bu konuda bir çalışma yapılacak.
-
-Forumlarda 2 gündemin tartışılması konuşuldu ve oylandı. Önce Gezi ruhu çerçevesinde 2 dakikalık serbest  konuşmalar .. daha sonra ise ada ile ilgili yerel konular ve sorunların tartışılması  onaylandı.

-Bir değir konu Kumsal’daki parkta yapılması planlanan bir trafo idi. Mevcut parkın işgali ve trafonun çevreye zararları konusunda gerekli bilgilendirme ve araştırma yapılması konuşuldu . Bir katılımcı bunu üstlendi.  (Trafo oraya konulacaksa ,trafonun elektronik etkisinin ölçümünün yapılması gerekiyor.Ayrıca en riskli olan toprak altındaki kablonun izolasyonu ve toprak altındaki kabul edilebilir derinlikte olup olmadığı araştırılmalı?Ayrıca o bölgede oturan insanlarınendişesi"sağlığımıza etkisi olur mu?) konuları konuşuldu.

-Bir katılımcı 2 temmuzda Haliç tersanesi ile ilgili ihale olacağı bilgisini verdi. Vapurlarımızın kaldırılmasını engellemek istiyorsak Haliç Tersanesinin devamını sağlamalıyız Bunun için ortak bir hareket geliştirilmesi benimsendi.
Haliçe sahip çıkılmaz isek vapurların devamı mümkün değildir.İmza kampanyasının metni katılımcımız tarafından düzenlendikten sonra imza kampanyası başlatılması onaylandı.Ayrıca twitterda bir# HashTag açılması oylandı.

-Seferoğlu inşaat,inşaat yasağı nedeniyle 12 gün kadar önce yaz perdelemesi yaptı.Ancak herkes duyulan seslerden inşaatın devam ettiğini söylemektedir.Durumun belgelenip önlenmesi hususunda bilgilendirme yapılması konusu gündeme getirildi.

-Toplantının devamında Gezidirenişine katılan genç katılımcılarımızın geziye katılım nedenleri ve anıları paylaşıldı.


Bir sonraki toplantı Perşembe akşamı 21.00 IDO karşısında BÜYÜKADAFORUM Alanında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder