28 Haziran 2013 Cuma

Zekeriyaköy Forum Notları (27 Haziran)

Merhabalar,

Bu aksamin toplanti notlarini da yine ana basliklar halinde toparliyorum:

1. Toplantilarin Sali, Persembe ve Pazar gunleri saat 20.30 da baslayarak yapilmasina karar verildi.

2. Ptesi, Carsamba ve Cuma gunleri saat 21.00 de Celik Gulersoy Parki Buyukdere'de yapilan toplantilara da firsat bulundukca katilinmasinda ve ayni bolgede olmamiz nedeniyle iletisimi surekli tutmakta fayda olduguna karar verildi. Diren Sariyer isimli Facebook sayfasina Zekeriyakoy grubu olarak dahil olunup olunamayacagi sorulacak. Onay alinirsa bizim notlar orada da paylasilacak.

3. Bu hafta sonu icin onerilen aktiviteler:

29 Ctesi Saat 15.00 Haydarpasa'nin onunde iklim degisikligi icin yuruyus
29 Ctesi Saat 17.00 AKM'nin onunde Taksim Dayanisma
30 Pazar Saat 09.30 Uskumrukoy'de Ucuncu kopru icin Belgrad Ormanlari'nda yapilan kesimleri protesto yuruyusu.. Adres Uskumrukoy'den Kilyos'a giderken Munzur Restoran'in yanindan patikaya girilecek. Oradaki at ciftliginin alaninda bulusma ve yuruyus+kosu. Abbasaga ve diger forumlardan da katilim olacak. 400 kisiye kadar onaylanmis katilim gorunuyor su anda. Facebook sayfasi:  https://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/events/519425454772934/ Belgrad Ormani icin buyuk adim#ucuncukopruyehayir

30 Pazar 17.00 LGBT yuruyusu

30 Pazar 20.30 Zekeriyakoy Forum'da yiyecek ve iceceklerle genis katilimli bulusma:))

4. Toplantida once yerel yonetimlere nasil dahil olunacagi konusu gundeme geldi. Muhtarliklardan, belediye meclislerine kadar katilimimizin kendi bolgemizdeki uygulamalari izlemek ve mudahele etmek acisindan ne kadar onemli oldugu belirtildi. Bu mekanizmanin icine girebilmek icin oncelikle partilere uye olmak gerekiyor. Onay suresi uzayabildigi icin ilgilenenlerin yakin zamanda partilere uye olabilecegi belirtildi. Ayrica belediye meclislerinin ayda bir kez toplandigi ve sade vatandasin da gidip bu toplantilari izleyebilecegi konusuldu. Yanlis oldugunu dusundugunuz konularda dilekce ile basvuru yapmak mumkun!

5. % 10 barajinin dusurulmesi konusu yine gundeme geldi. Imza kampanyalarina katilip bu konuda ses cikartmak gerektigi konusuldu.

6. CHP'de aktif olarak calisan Ozge Hanim CHP'nin calismalari ve onumuzdeki secimlerin matematigi konusunda bilgi verdi. Meclis calismalari hakkinda daha detayli bilgi sahibi olabilmek icin tbmm.gov.trizlenebilir. Ayrica kendisi Cihangir toplantilarinda filizlenmeye baslayan yeni bir olusum (liberal sag) hakkinda bilgilendirdi. Bu olusum Facebook'ta Demokrasi adindaki siteyi begenerek takip edilebiliyor. 3 gun icinde 5500 kisi tarafindan izlenir hale gelmis. Yine nette olusan Acik Demokrasi vb. gruplarin benzer noktalarda olduklarini gorurlerse birlesme ve butunlesme olasiliklari konusuldu.
CHP'nin aslinda yogun bir sekilde calismasina ragmen sesini duyuramadigindan bahsedildi. Burada Ozge Hanim kendi analizini paylasti: Soyle ozetlenebilir: Onumuzdeki secenekler "bir cati altinda birlesmek, yeni olusum beklemek ya da bagimsiz cikartmak olarak beliriyor. Yeni olusumun onumuzdeki secimlere baraji asacak sekilde orgutlenerek yetismesi guc, bagimsizin sesini duyurabilmesi sorun oluyor, bu nedenle en akla yakini bir cati altinda birlesmektir!"

7. Sakir Bey Tr'nin bir Dogu toplumu olmasindan hareketle gecmiste "olamayan" seylere yogunlasildigini, Gezi ruhunun bize katkisinin " nerede anlasiyoruz, birlesebiliriz" terminolojisini kazandirmak olmasi gerektigini belirtti. Burada muhalefeti elestirerek bir fayda saglayamayacagimiz, biz nerede duruyorsak muhalefetin de benzer bir noktada durmakta oldugu yorumu yapildi. Sakir Bey toplumumuzun siyasi gelisiminin tarihi hakkinda ilgi ceken yorumlar getirdi ancak bunlari toplanti notunda detayli yazmak mumkun degil.:))

8.STK'lara verilecek maddi ve manevi destegin alti cizildi. Gercek demokratik bir toplumda halkin gucunun STK'larin baski gucu ile orantili oldugu anlatildi. Isvicre ornegi verildi.

9. Forumlari yasatmanin, sokakta olmanin, bilgilenmenin bu hareketin gucunu korumak icin mutlaka devam etmesi gerektigi soylendi. Forumumuzu buyutmenin onemi tekrar konusuldu.

10. Bolgenin sorunlarina sahip cikmanin onemi vurgulandi.

11. Ferahevler'de yasanan tencere tavaya karsi pompali tufek  deneyimi aktarildi.

12. Her toplantinin sonunda bir sonraki toplantinin notlarinin kimin tarafindan tutulacagi kararlastirilacak.. Diger forumlarla baglanti kopmayacak.

13. Toplantinin sonuna dogru Abbasaga'dan gelen arkadaslar 3. kopru protestolari konusuna kopruyu engellemek mumkun olamasa bile daha sonra cikacak Belgrad Ormanina residence vs. yapimini ongoren kanunu da engellemek acisindan bakilmasinin faydali olacagini soylediler. Garipce'de denize toprak dokuldugu bilgisi iletildi. Ayrica hukumetin kamu kuruluslarindan sahip olduklari sosyal tesis vb yerlerin listesini istedigi, muhtemelen bunlarin da cok yakin zamanda satisa cikartilacagi belirtildi.

Ana hatlariyla bunlarin ele alindigi toplantimiz keyifli ve ogretici gecti. Lutfen buyuyerek devam!
Tesekkurler
Katip:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder