26 Haziran 2013 Çarşamba

Büyükada Forumu Notları (25 Haziran)


BÜYÜKADA FORUM 4
-25 Haziran SALI

Gündemimiz

1- Tükiyede Özgürlük ve Adalet
2-Ethem Sarısısülük ile ilgili karar
3-Sanatı  Kazım Koyuncu'yu anma



Öncelikle forumunuz katılımcı sayısının giderek arttığını sevinerek söylemeliyiz. Yeni dostlar edindik bu forumlar sayesinde. Bir ve Biz olma duygusunu yeniden kazandık. Önce Gezi olaylarında,yaşamları ellerinden alınan şehitler için ve Kazım Koyuncunun ölüm yıldönümü nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşundan sonra, genç arkadaşlarımızdan birinin gitarı eşliğinde sanatçımızın şarkılarını söyledik.
Müzik herkeste farklı bir kaynaşma etkisi yarattı. Moderatörümüz forumu başlattı. Bir gün önce yarım kalan,katılımcıların artması konusunda, duyurunun daha etkin olması için komisyonda görev alacak gönüllüler belirlendi. Broşür basımı ve dağıtımı, diğerlerini bizzat foruma davet etmek üzere gönüllü arkadaşlar görev aldılar. Forum yaptığımız parktaki ağaçlara birer ip bağlanmak suretiyle,iplere, gezide çekilen resimlerin asılmasına, toplantı notlarının ve gündemin v.b.duyurulmasına yardımcı olacak bir alan yaratılması oylandı. Parkımızda bir atölye çalışması yapabilmek amacıyla önce birkaç masa temin edilerek farklı çalışmalar yapılması önerildi. Resim,kitap takası,müzik dinletisi,gibi.
Ayrıca, Büyükada,Heybeli, Burgaz ve Kınalı'da düzenlenen forumların belli periyotlarda,önceden tespit edilen bir adada topluca yapılmasının ayrı bir sinerji yaratacağı görüşü onaylandı. Haftalık periyotlarda dönüşümlü olarak uygulama yapılacak.
Tartışılan konulardan biri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilerinin son derece genişletilmiş olmasının Adalardaki yapılaşmaya etkileri oldu. Bu konuda uzman ve adalı bir dostumuzdan bilgilendirme desteği almaya karar verildi.

Dostlarla birlikteliğimiz 2 saati aşmasına rağmen, moderatörümüz veda konuşmasını yaparken, hala sohbetler,iletişim bilgileri alışverişi devam ediyordu.
Ne güzel,ne kadar hasret kalmışız konuşmaya,dinlemeye,kendimizi ifade etmeye,parklarda çimenlerin üstünde oturmaya,açık havaya....
Teşekkür ederiz Gezi Parkı Direnişçileri,bizlere bütün bu duyguları hatırlattığınız ve yaşamamıza neden olduğunuz için.
Yarın aynı saatte ,aynı yerde görüşmek dileğiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder