22 Haziran 2013 Cumartesi

Ankara Güvenpark Forum Notları (21 Haziran)


21 Haziran Cuma günü yaklaşık 300 kişinin katılımı ile ilk forum gerçekleştirildi.

İlk toplantı olmasından dolayı daha çok deneyimlerin aktarılmasıyla geçen toplantıda şunlar vurgulandı : 

- Direnişi görmeyerek evlilik programı, penguen belgeseli yayınlayan; daha sonra da çarpıtarak yalan haber veren medyaya güvenmemeliyiz. Sosyal medyadaki paylaşımlarımız doğruyu yansıtıyor, etrafımızdaki insanları da haberleri sosyal medyadan takip etmeye davet etmeliyiz.

- Bize zulüm uygulanıy. Tutuklamalarla, cadı avıyla sindirmeye çalışıyorlar ama korkumuz olmamalı ve direnişe devam etmeliyiz, henüz hiç bir şey kazanmış değiliz.

- Faşimzin tek korkusu bizim birlik olmamızdır, bu yüzden farkılıklarımıza saygı duymalıyız, birbirimizi ötekileştirmemeliyiz. Farklı mezheplerden, farklı  etnik kökenlerden, farklı siyasi düşüncelerden insanlar birlik olduk, bu birliği bozmayalım.

- Taciz ve tecavüze karşı konuşan kadınlar, demokratik haklarını kullananlar gözaltına alınıp tutuklanırken tecavüzcülerin elini kolunu sallayarak dolaşmalarına tepki gösterdi.

- Hayvan hakları savunucuları, mahallelerde kullanılan havai fişeklerin hayvanlara zarar verdiğini söyleyerek kullanılmamasını istedi.

- Silahsız ve saldırısız olduğu müddetçe eylem yapmanın anayasal hakkımız olduğu vurgulandı.

orumun ikinci bölümünde bundan sonra e yapılacağına dair somut öneriler sunuldu. 

1) Forumların devam etmesi ve ertes gün yine 20.00'da Güvenpark'ta buluşulması, Ethem ve öldürülen yoldaşlarımız için saygı duruşunun ardından 20.05'te foruma başlanması.

2) Bu oluşuma GÜvenpark Dayanışması ismi verilmesi, koordinasyon sağlayacak bir komite ve facebook sayfası(belki bir de internet sitesi) kurulmasr ı.

3) Çeşitli atölyeler oluşuturulması, ilk olarak şiirle ilgilenenlerin bir şiir atölyesi oluşturması.

4) Anne ve babaların da forumlara ve eylemlere çağırılması.

5) Pazartesi günü saat 17.00'da enstrümanını alan gelsin diyerek toplanacak müzisyenlerin güvenparkta etkinlik düzenlemesi.

6) Diğer parklarda oluşturulan inisiyatif, komite veya temsilcilerle iletişim kurulması.

kararları alındı.


(22 haziran saat 20.00'da tekrar forum yapılacak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder