25 Haziran 2013 Salı

Ankara 100. Yıl İzci Parkı Forum Notları (24 Haziran)

·         Saat 22.30 da hayatını kaybeden arkadaşlarımız için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ardından forum hatırlatmalarla açıldı. (25 Haziran Salı günü forum saatinin 20.00 olması ve Çağdaş Hukukçuklar Derneğinden davet edilen bir avukatın gelecek olması)
·         Bir arkadaşımız bugün(24 Haziran) Sincan’daki, tutuklu arkadaşlarımızın yanına gittiğini söyledi ve “biz bu direnişin bir parçasıydık ve hala parçası olmaya devam ediyoruz, herkese selam olsun” dediklerini iletti.

    100.YILGÜNDEMİ:
1.      100.Yıl semt yürüyüşü sırasında atılan sloganlar davuldan dolayı duyulmadığı söylendi, davul çalarken slogan atılmaması önerildi. (davulu iptal etmek yerine, davulcu zapt edilsin kararı alındı)
2.      Pankart malzemeleri, fotokopi gibi masraflar için stantta her gün duracak bir bağış kutusu oluşturulmalı ve bu bağışlar sürekli olarak kararlaştırılan kişilerde bulunmalı. Ek olarak ihtiyaçlardan sonra arta kalan para başka amaçlarda kullanılmalı (diğer forumlara ve tutuklu arkadaşlara göndermek gibi) (oy birliğiyle kabul edildi)
3.      Ekip toplantıları için belirli saatler belirlenmeli ki dönüşümlü olarak arkadaşlar o saatlerde toplanıp öneriler üzerinde çalışabilsin ve daha sonrada bu ekipler yaptıkları işler hakkında forumda bilgilendirme yapmalı.
4.      Facebook sayfasına ulaşamayanlar için bilgilendirme yapıldı(forumdan sonra facebook sayfasıyla ilgili sorunu olanları bilgilendirmek ve yönlendirmek amaçlı bir kişi seçildi)
5.      Her ekip 2-3 kişi olmalı ve sadece bu 2-3 kişi kendi arasında dönüşümlü hareket etmeli önerisinde bulunuldu.(sürekli dışarıdan insanlarla dönüşümlü bir harekete gidilirse tecrübe aktarımı kısmı sıkıntı ve zaman kaybı yaratır denildi)
6.      Ekiplere seçilecekler yetenek bazında seçilmeli.(koordinasyon işine gönüllü olanlar forumdan sonra toplanıp konuşsun kararı alındı)
7.      1 konu tartışıldığında eğer ki konunun kendisini tekrarladığı düşünülüyorsa o konuyla ilgili son sözler alınmalı ve konu kapatılmalı.(Yeterlilik Önergesi)
8.      Daha ileriye dönük adımlar küçük küçük atılmalı, gündemlerden haberdar olmayanlara yönelik hareketler yapılmalı.
9.      Mahalle muhtarından bölgede oturanların listesi alınmalı, belediyeden izin alınıp tek tek o insanlara gidilmeli ve onlardan da yetenekli (resim, müzik vs.) insanlara ulaşıp, gruplaşarak daha kültürel düzeyde adımlar atılmalı.
10.  İmza ve dilekçe yoluyla çevremizde ki özel okullardan 1-2 derslik ödünç alıp okuma yazma bilmeyen insanlara okuma yazma öğretilmeli.
11.  Direnişin canlı tutulabilmesini sağlamak için birincil amaç forumlara nasıl daha çok insan çekilebilir olmalı.
12.  Stantta durabilecek gönüllü kişilerin adlarını ve durabilecekleri saatleri forum esnasında dolaşan görevli arkadaşa yazdırması kararı alındı.
13.  25 Haziran Salı saat 12.30 da 100.yıl Migrosun önüne kurulan atölyeler için çağrı yapıldı.
14.  İnsanları uyanık ve hazırda tutarak tekrar meydanlara çıkma iradesi devam ettirilmeli. Etkinlikler düzenlenmeli ve diğer şehirlerle sürekli iletişim halinde olunmalı. Bu hareket 1 ideolojik dile indirgenmemeli, herkese hitap etmeli ve stratejiler belirlenmeli önerilerinde bulunuldu.
15.  100.Yıl daki Kanal 24 protesto edilmeli, sokaklarda olmaya da devam edilmeli.
16.  Uzun vadede aynı ideolojilere sahip insanlar ilerleme kaydedemez ve bu yüzden farklı görüşlerde ki insanlarada ulaşılmalı ve bilgilendirilmeli.
17.  Google ya da facebook gibi yerlere farklı görüşlere sahip insanlara ulaşabilmek için vurucu bir içerikle hazırlanan reklamlar verilmeli.
18.  “Faiz lobisinin ilk 100 kişisi kim? Açıkla RTE.” kampanyası başlatılmalı.
19.  Büyümenin önemi üzerinde duruldu ve forumlara gelirken herkes en azından yanına 1 kişi daha alıp gelmeli önerisinde bulunuldu.
20.  İzci Parkı bir direniş alanına dönüştüğü için foruma katılan herkes birbirini tanımaya özen göstermeli ki bu foruma bir müdahale olursa birlikte hareket edinilebilsin denildi.
21.  Çukurambar ve Çiğdem Mahallesi sakinlerini de kapsayan büyük etkinlikler düzenlenmeli.
22.  Her gün forum yapılmaktansa, 1 gün film gösterimi, 1 gün ufak bir konser, 1 gün resim sergisi gibi etkinlikler yapılmalı insanların dikkatini ve ilgisini çekebilmek adına.
23.  Toplu halde emniyetin önüne boynumuzda çanlarla gidip, özür dilenmeli şeklinde tiyatral bir protesto önerisinde bulunuldu.

    ETHEM SARISÜLÜĞÜN KATİLİ İÇİN NE YAPMALI?

1.      Ethem Sarısülük’ün ailesiyle irtibata geçilip bu konuda ne gibi desteklere ihtiyaçları olduğu sorulmalı.
2.      Diğer forumlarla ortak bir karar alınıp adliye önünde toplanılmalı (26 Haziran Çarşamba günü 11.30 da 100.Yıl Migros önünde buluşulup 12.30 da adliyenin önüne gidilme kararı verildi)
3.      Ethem’in annesinin başlatmış olduğu “Kendimi İhbar Ediyorum” kampanyasıyla, suç duyurusunda bulunma kampanyası birleştirilmeli.
4.      İmza kampanyalarına ek olarak insanların yaşananları unutmaması sağlanmalı ve farkındalık kampanyaları yapılmalı(stickerlar yapıştırmak gibi)
5.      Cezaevi önünde diğer forumlarla da irtibata geçilip uçurtma uçurulmalı.
6.      Gönüllü insanların kendi apartmanlarında ve çevrelerinde Ethem için hazırlanan imza forumlarını dolaştırması kararı alındı.
7.      Sosyal medyada Ethem’in öldürülmesiyle ilgili deliller teşhir edilmeli.
8.      Daha büyük kitlelere ulaşabilmek için Ethem ile ilgili bir video hazırlanıp pankart ötesinde de daha görsel bir dolaşım sağlanmalı.
9.      İnsanlar bundan böyle “orantısız zekâya” ara verip Ethem Sarısülüğün ölümünü gündemde tutmalı.
10.  Sosyal medyada insanların dikkatini çekmek için Ethem Sarısülüğün öldürüldüğü anın görüntüleri paylaşılmalı ve böylece herkesin görmesi sağlanmalı. Alternatif olarak da aynı görüntüler CD lere çekilip, çoğaltılıp posta kutularına bırakılmalı.
11.  Akşam yapılan semt yürüyüşlerinde meşale ve mum kullanılmalı.
12.  Yakalarımıza, arabalarımıza siyah kurdeleler asılmalı.
13.  Merkezi genel eylemler olmalı( Taksim dayanışmasının karanfil eylemi gibi)
Forum esnasında Ethem Sarısülüğün avukatı Kazım Bey telefonla foruma katılıp görüşlerini paylaştı ve devletin bu kadarına cüret edebileceğini beklemediklerini artık daha da fazlasına cüret edeceklerini beklediklerini söyledi. Ethem’in ölümüyle ilgili kanıtları(görüntüler, tanıkların ifadeleri, otopsi raporu ve diğer tutulan raporlar) mahkemenin yok saydığını ve bu yüzden hukuk yolunun adalet açısından bitmiş olduğunu belirtti. Yargının işinin kendileri açısından bittiğini ve bu yapılanların hesabını meydanlarda, sokaklarda bu gençliğin ve Türkiye’nin soracağını ekledi.
Saat 00.10 civarında bugün daha fazla gündem açılmaması gerektiğine karar verilerek forum kapatıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder