25 Haziran 2013 Salı

Büyükada Forumu Notları (23 Haziran)

Büyükada Forumu 2. Toplantı  notları 




Forumumuzun ikincisini gerçekleştirdik.Katılım oldukça iyi idi. Kimi tesadüfen duymuş geldi, kimi ‘geçerken gördüm geldim’ dedi.Ancak gençlerin ilgisinin artması oldukça önemli bir gelişme.
Forum başlamadan Kandil kutlaması  nedeniyle, çapulcu annelerin yaptığı helva ve kandil simidi ikramımız vardı.
Moderatör seçildi. Konuşma süresi 2 dk.olarak saptandı ancak süre genelde bir miktar aşıldı. Katılımcıların konuşmaları neticesinde;Gezi Direnişinde halkın olayı net olarak kavraması için neler yapılması gerektiği konuşuldu, olayın doğru olarak anlatılmasının çok önemli olduğu vurgulandı. Muhtelif yöntemler önerildi. Örneğin panolara duyuru ilanları, ağaç,duvar,v.s alanlarda gezi fotoğrafları asılması. Bu tarz bir bilgilendirme ile masum bir direnişin haklılığının haksız konuma getirilmesinin engelleyeceği konuşuldu.Ayrıca GEZİDİRENİŞİ hakkında belli merkezlerde bilgilendirme sohbetleri yapılması konusunda anlaşmaya varıldı. Bunun için bir çalışma grubu kurulması ve bir sonraki toplantıda içerik üzerine anlaşmaya varılması kararlaştırıldı.
Konuşulan konulardan bir diğeri de, gençlerle birlikte yanyana hareket etmeninin önemi üzerineydi; gerek sorumluluk paylaşılması, gerek deneyimler açısından daha yararlı olacağı görüşü benimsendi.
Bir katılımcı, bu halk hareketini bir şekilde siyasi bir yapı altında yapılanmak suretiyle ,yakın zamanda yapılacak seçimlere de destek olması açısından,her bölgede hangi siyasi parti güçlü ise ona şans verilmesi ve desteklenmesi görüşünü paylaştı.
Gençlerin siyasi partilere üye olmak için ,çekinceleri olduğu,"sen nerden çıktın gibi ,kimsin,neden geldin " gibi davranışlar olabileceği konusunda rahatsızlıkları  olduğu ifade edildi. Siyasi partilerde ve politikacıların yaş  ortalamasının 65 yaş civarı olduğu ,genç ve yeni bir oluşuma ihtiyaç olduğu hususu üzerinde duruldu.
Bir katılımcı, halkın kendisini ifade edebilmesinin önemine dikkat çekti ve "ÖZGÜR İFADE ALANI" adı verilecek bir alanda, belirlenen gün ve saatlerde, güncel sorunlar veya yerel sıkıntılar hakkında görüş ve önerilerin ifade edilebileceği alanların oluşturulmasını talep etti. Öneri kabul gördü.
Daha sonraki günlerde adalararası  ortak forum yapma fikri önerildi.Ancak ilk etapta,en azından sistem rutin ve sağlıklı bir tempoya oturana kadar her adada ayrı forum yapılmasına karar verildi.

Foruma renk katması açısında,müzik,gitar dinletisi,resim,kitap v.s. ile renklendirilmesinin hoş olacağı görüşü benimsendi.


Sonuç olarak,iyi şeyler oldu.Genç  ,yaşlı adalılar,sıkıntılı günlerin nasıl atlatılması konusunda sesli düşündüler,öneriler getirdiler,kararlar aldılar.HER ŞEY DAHA İYİ BİR GELECEK,DAHA ÖZGÜR ve AYDINLIK bir TÜRKİYE için

Bir sonraki toplantı 24 haziran saat 21:00 Atatürk Meydanı  İDO karşısındaki alan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder