29 Haziran 2013 Cumartesi

Ankara Batıkent Forum Notları (26 Haziran)


Batıkent forumdan çok serbest kürsü havasında gidiyor.
Biraz hızlıca çalakalem aldığım kısa notlar:

* Eylemlerimizde çeşitliliği sağlamalıyız, evinde oturan kitleyi çekmek için konser vs. organizasyonlar düzenlenmelidir. Direnişe halihazırdaki kitlenin dışındakileri katmaya çalışmalıyız. (Bunun tam tersini söyleyen bir ablamız da vardı: insanlar acı çekiyor, içimiz kan ağlıyor, eğlenmek yerine örgütlenmeye ağırlık vermeliyiz)

* Genel olarak sitelerde, mahallelerde örgütlenmeyi yaygınlaştırma, aktivitenin siyasi boyutunu artırma yönünde bir eğilim vardı. Bu forum ve örgütlenmelerin birleştirilerek belki bir partiye dönüşmesi ya da halkın ortak adaylar belirleyerek seçimlerde bunları desteklemesi yönünde çalışma yapılmasını isteyenler oldu.

* Batıkent Yürüyüş'lerinin daha disiplinli yapılmasını isteyenler oldu: Kortejin pankartın arkasında, düzgün ve kolkola girerek yürümesi, slogan atılırken müzik çalınmaması... Ayrıca yapılan etkinliklerin duyurusunun iyi yapılamadığı, forumların çok geç saate kaldığı, daha erkene alınması gerektiği konusunda şikayetler vardı. Etkinlik duyuruları için Dayanışma Platformu'nun facebook grubunun kullanılabileceği, moderatörler tarafından belirtildi. Benzer bir çağrıyı ben de yaptım, BatıkentForum sayfasından da bu etkinliklerin duyurulacağını belirttim.

* Direniş için fon oluşturulmasını önerenler oldu. Bu fonlardan cezaevine düşen, yaralanan kişilere yardım yapılması, ailelerinin yalnız bırakılmaması önerildi. Ancak izleyenlerin bir bölümü gördüğüm kadarıyla yardımların doğru yere gideceği konusunda şüpheli.

* Batıkent'teki hukukçuların açılan davaları takip etmeleri ve destek olmaları konusunda bir çağrı yapıldı.

* AVM ve Medya Boykotuna destek istendi. AVM'lerin ya yabancıları ya da cemaatin elinde olduğu vurgulandı.

* Bir arkadaş, Petrol Yasası, Arabuluculuk Yasası (bunu bilmiyorum?) gibi AKP'nin bu olaylar sırasında arada kaynattığı yasalara dikkati çekti. Arabulucuk Yasası ile ilahiyat mezunlarına iş imkanı yaratılacağını farketmemizi istedi.

* Bir öğretmen, 4+4+4 yasasından bahsetti, AKP'nin eğitim alanındaki oyunlarını ancak Öğrenci-Öğretmen-Veli üçlüsünün birlikte aşabileceğini belirtti.

* Biber gazından etkilenen kişilerin akciğer filmi çektirip İHD'ye göndermesi istendi. İnsan Hakları Derneği bu filmleri açılacak davada delili olarak sunacakmış.

* Cumartesi - Pazar Ethem Sarısülük Parkı (Ahmetler Postanesi yanı), Seğmenler Parkı, Kuğulu, 100. yıl gibi yerlerde genel forumlar yapıldığı duyuruldu, Batıkent halkından bu forumlara da katılım istendi.

* Hayat TV, İMC gibi direnişe destek veren kanalların kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı.

* Konuşmalardan bazı parçalar (hatırlayabildiğim kadarıyla):
   - Tutsaklardan selam var. Onlar kendilerine ceza veren mahkemede halaya durarakmahkemeyi direniş alanına çevirdiler. Herkes kendi hayat alanı içinde direnişte olmalı
   - Bu eylem sayesinde sokakta neler yapabileceğimizi keşfettik.
   - Eylem sadece gençlere özgü değildir, biz orta yaşlılar da gençlere destek olmalıyız.
   - Tüm koşturmacaya, yorulmamıza rağmen eylemlere katılacak gücü içimizde hissediyoruz, kendimizi evde durduramıyoruz :)
   - Aslolan halkın kendini yönetmesidir. Batıkent'te direnişin organize edilmesi sadece Dayanışma Platformuna bırakılmamalı, organizasyon komitesi değiştirilmeli, halkın ortak kararlar almasına olanak tanınmalı


Son bir not:
Yürüyüş öncesi Meydan'da bir genç arkadaşımız, gözaltına alınanların marjinal, provokatör ilan edilip yalnızlaştırıldığını, direnişe destek veren halkın içinde bile AKP'nin bu yalanlarına inananların olduğunu belirtti. Direnişin bu noktaya gelmesinde bu insanların öneminin farkına varılmasını ve onlara destek verilmesini istedi. Unutmayın ki Ethem yaşıyor olsaydı muhtemelen o da şu anda gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarımızdan biri olacaktı. 


Forumun ses kayıtlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:


Kısıtlı imkanlarla yapılan kayıtta sıkıntılar olabilir, özür dileriz. Elinde daha temiz kayıt olanların katkılarını bekleriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder