22 Haziran 2013 Cumartesi

Eskişehir Eti Park Forum Notları (21 Haziran)

-Forum önceki gün konuşulan konuların aktarılmasıyla başladı.


-Gözaltındaki arkadaşlarımızı, yaralananları ve hayatını kaybedenleri unutturmamak için sürekli yürüyüşler düzenlenmeli denildi.
-Forumların mahallelere yayılması önerisi geldi. İlk olarak, Gültepe gibi ılımlı görüşte mahallelerden başlanabileceği söylendi.
-Espark önünün forumlar için uygun olmadığı, oradaki kitlenin de Eti Park’a yönlendirilmesinin faydalı olacağı söylendi.
-Bingöl’deki tecavüz davasında serbest kalanlara tepki oluşturulması gerektiği anlatıldı. Kadın komiteleri kurulup tecavüz olaylarına karşı eylemler düzenlenmesi önerildi.
-Pazar günkü Anadolu Üniversitesi Mezuniyet Töreni için slogan bulunması gerektiği söylendi.
-Direnişle ilgili çalışmaların yapılacağı atölye ve gruplar kuruldu. Bu gruplar formlardan sonra ayrı ayrı biraraya gelerek kendi alanlarında içerik ve eylem üretecekler.
-Yeniköy’deki foruma yapılan saldırıdan sonra daha dikkatli olmamız gerektiği anlatıldı. Güvenlik komisyonları oluşturması fikri sunuldu.
-Gözaltına alınan bir kişi söz alıp, hukukçuların insanları hakları konusunda bilinçlendirmesi gerektiğinden bahsetti.
-İşçi sınıfı ve kürt halkının da desteğini sağlayıp daha kitlesel bir harekete dönüştürülebileceği anlatıldı.
-Tepkilerin görünürlüğünün artması için “Duran Adam” tarzı eylemlerin artması gerektiği söylendi.
-Bugün yapılan direnişle ilgili sokak tiyatrosunun birka kişi tarafından saldırıya uğradığı, sokak tiyatrolarının devam edeceği fakat güvenlik için daha kalabalık olunması gerektiği söylendi.
-Yürüyüşlerin kentin içine dahil edilmesi fikri sunuldu. El ele tutuşarak oluşturulacak bir insan zinciri eylemi yapılması önerisi geldi. Destek aldı. Bugün hayata geçirilecek.
-Parkta pano kurulması ve bu panodaki paylaşımlarla parka gelenlere direnişin anlatılabileceği söylendi. Fikir destek gördü.
-Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği yere bir zincir yapılıp, içine simgesel olarak çiçekler konulabileceği fikri sunuldu.
-Maltepe Üniversitesi’nin mezuniyet törenindeki protestolardan bahsedildi. Medyanın slogan ve pankartları sansürlediği söylendi. Aynısının Eskişehir’de de yapılması gerektiği ancak medyanın sansürünü aşmanın yollarının olduğu anlatıldı. Sansürü imkansız kılmak için toz maskesi, penguen maskesi, baret takmak, penguen baskılı tişörtler giymek gibi fikirler sunuldu.
-Forumlarda toplananların bit çatı altında toplanması ve buna bir ad konulması fikri sunuldu. Fikir destek görmedi.
-Söz alan bir kişi, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganının hep bir ağızdan söylendiğini, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganında ise kendilerinin yalnız bırakıldığını söyleyip bunun nedenini sordu. Atatürk’ü arkasına almayan bir hareket başarılı olamaz dedi. Büyük bir grup fikre katılmadığını işaretlerle belirtti. Konu karşılıklı cevaplaşmaya döndü ve moderatör müdahale etti.
-Kimliklerimizi, ideolojik tavırlarımızı bu alanda bir kenara bırakıp, faşizmle nasıl başa çıkılabileceği üzerine yoğunlaşmamız gerektiği söylendi.
-Seçim barajının kaldırılmasıyla ilgili change.org sitesindeki imza kampanyasına katılınması gerektiğinden bahsedildi.
-İsmail Hakkı Tonguç’un sözleri doğrultusunda kırsala ve köylere yönelip, oradaki çocuklara Köy Enstitüleri tarzı eğitim verilebileceği anlatıldı.
-Şehrin sevilen esnaflarının, bilinen ve tanınan kişilerinin videoları çekilip direnişe destek mesajlarının yayınlanması fikri sunuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder