29 Haziran 2013 Cumartesi

Şişli Merkez Mahallesi Forum Notları (27 Haziran)


27.06.2013 Salı-Şişli Merkez Mahallesi Forumu 2. toplantının notları, kararları:

- Abbasağa Forumu örneğinden usül ve karar alma, eyleme geçme yolları tartışıldı.
- Bir saat yerel, bölgesel; bir saat de gezi direnişi ekseninde ülke meselelerinin konuşulmasında uzlaşıldı.
- Önceki toplantının bilgileri paylaşıldı.
- Mahalleliye ulaşmak için el ilanı, facebook gibi (yazılı, dijital) kanalların nasıl kullanılacağı tartışıldı.
- Her hafta Çarşamba günleri Maçka ve Yoğurtçu Parkları’nda saat 19.00’da yapılması kararlaştırılan “Kadın Forumları”nın duyurusu ve çağrısı yapıldı.
- Katılımın artmasıyla doğan ses sistemi (megafon, mikrofon) ihtiyacının sonraki toplantıda giderileceği aktarıldı (gönüllülerce).
- Mahallede daha önce tecrübe edilen tacizlerde kendini yalnız hisseden kadınların forum sonrasında güçlendiği tecrübesi aktarıldı ve erkeklerden de benzer durumlarda destek talep edildi.
- Tacize karşı daha önce de uygulandığı paylaşılan “taciz butonu”nun sokaklara konulması onaylandı ve gönüllüler üstlendi.
- Belediyenin doğal görevi olan işlerinin takibi (çöp konteynerlerinin yerleştirilmesi, yeşil alanların artırılması, çocuk bakım evlerinin artırılması ve işlevli hale getirilmesi vb) konuşuldu.
- Yerel seçim ve sonrasındaki sürece etkin bir şekilde müdahil olmak (meclis üyeliği vb dahil) gerektiği konuşuldu.
- Yerel yönetimden taleplerin (gezi tecrübesi ile) daha büyük, belirleyici ve net olması gerektiği ifade edildi.
- Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi gündeme geldi. Mahallenin çok yönlü kullanabileceği bu merkezin inşasına neden ara verildiğinin bilinmediği ve akıbetine dair araştırma yapılması gerektiği dile getirildi.
- Kütüphane kurulması tartışıldı. Parkta ya da korunabilmesi için muhtarlıkta yapılması önerildi. İhtiyacı olan bölgelere kurulmasının daha doğru olacağı da dile getirildi. Karara bağlanmadı.
- Bu bağlamda hemfikir katılımcılar olarak farklı fikirdeki insanlara ulaşılması gerektiği ve bunu nasıl olabileceği tartışması gündeme geldi.
- Kitap alış verişi, takas pazarı benzeri aktivitelerin HER AYIN İLK PAZARI Sıracevizler Parkı’nda bir mahalle şenliği, panayırı ile gerçekleştirilmesi kabul gördü.
- Bu etkinlikte mahallelinin dile getirmek istediği her türlü sorununu aktaracağı pano ve masaların kurulması kararlaştırıldı. Mahallelinin daha geniş katılımı ve sahiplenmesi ile taleplerin izleneceği konuşuldu.
- Tüm bu konuşulanlar ekseninde 4 komite kurulması kararlaştırıldı.

Komiteler, 
— Forumlar arası iletişim ve koordinasyon
— Basın yayın ve matbuat
— Resmi kurumlarla iletişim 
— Her ayın ilk pazarı yapılacak panayır komiteleri gönüllüler ile oluşturuldu.
Bu alanlardan herhangi birinde aktif olmak isteyen arkadaşlar lütfen sayfamızla iletişime geçsinler.

1 yorum:

  1. Bu başlangıca sevinmemek mümkünmü.Her düşünceden Mahalle halkının bir araya geliyor olması,sorunları medenice tartışması ne güzel.Henüz foruma parkta katılamıyan olarak buradan yazabileceğim şey;Mahallemizde artmakta olan yeni bina inşaatlarının,tehlike arzeden yol cephelerinin modern paravanlarla tam olarak kapatılması,kafamiza düşebilecek nesnelerden ve evlerimizin içine kadar dolan tozlardan korunulmasıdır.Ayrıca Hasat Sokak kaldırımlarında yürüyemiyoruz sebebi belli.Bu vazife belediyenin kontrolündedir.El birliğiyle belediyeye baskı yapılması gerekir.Başarılı olabilmemiz dileğimle.

    YanıtlaSil