8 Temmuz 2013 Pazartesi

Üsküdar Doğancılar Parkı Forumu Notları (3 Temmuz)

ÖN NOT:
Üsküdar sakinleri olarak Doğancılar Parkı’ndaki forumumuz için 03.07.2013 tarihinde saat: 20.30’da toplandık. Forum seyri süresince Vegan Kollektif’in getirdiği vegan yiyecekler, parkta kurulan bir masada açık büfe olarak servis edildi. 

ÖNERİLER, DUYURULAR ve KARARLAR
-Park, konuşma ve işaret kuralları tekrar hatırlatıldı.
-Duyuru olarak Taksim Dayanışma’nın 03.07.2013 tarihli basın açıklaması okundu. İsteyenler linki ziyaret edebilirler: http://taksimdayanisma.org/
-İşçi cinayetleri konusunda bilgilendirme yapıldı. 2013 Haziran ayı içerisinde 5’i çocuk olmak üzere 104 işçi hayatını kaybetti. Son 10 yıl içerisinde ise toplam ölüm sayısı 11.000'e ulaştı. "Sizce de burada yanlış giden birşeyler yok mu?" sorusuyla birlikte konu tartışıldı. 
-Parklar koordinasyonu üyelerinden bir temsilci parkımızı ziyaret etti. Ramazan ayı boyunca maddi durumu elvermeyen kesime yiyecek yardımı yapabileceklerini, bizlerin çevresinde yoksul durumda olanların adreslerini kendilerine bildirmemiz gerektiğini vurguladı. 
-Ramazan ayı iftar yemekleri parkmızda başlıyor. Hem “Vegan mutfak” hem de “Türk Mutfağı” olmak üzere masalar oluşturulacak. Katkı ve önerilerinizi bekliyoruz.
-Vegan mutfak ile ilgili eleştirilere karşı cevap geldi: “Örneğin, Afrika ülkelerindeki insanların açlık çekme sebepleri aslında doğal kaynakların azlığından kaynaklı değil, kaynakların yanlış kullanılmasından dolayıdır. Bu sistemde bir hayvanın beslenebilmesi için tonlarca su ve birçok insanı doyurabilecek tahıl harcanmaktadır. Bir kişinin 1 porsiyon et yiyebilmesinin bedeli 6 kişinin aç kalmasıdır. Bunları biliyor muydunuz?”. 
-12.07.2013 cuma günü iftar sonrasından sonra “Ekümenopolis” adlı film gösterimi yapılacaktır. Gösterime Üsküdar’daki diğer parkları da davet edebiliriz. Detaylar için: http://www.ekumenopolis.net/#/tr_TR (Ortalama 4X3 veya daha büyük ebatlarda beyaz branda veya projeksiyon perdesi yerine kullanabileceğimiz bir perde gerekmektedir. Yardım lütfen!)
-Üsküdar İlçesi olarak diğer parklara toplu eylem çağrısında bulunma önerisi sunuldu. Forum fikre sıcak baktı. "Eylem yapmalıyız, eylemlere katılmalıyız, sesimizi duyurmalıyız!" denildi.
-Öğdül Sokak’taki eski odunluğun bulunduğu alanın yeşil alan yapılması amacıyla Belediye’ye toplu dilekçe verilecek. Destek vermek isteyenler 444 0 875 numaralı telefonu arayabilirler. Belediye’den isteklerimizi dile getirebilmemiz için daha fazla araştırmalıyız ve kararlı olmalıyız. Haklarımızı bilmeliyiz; yani dersimize iyi çalışmalı ve somut fikirlerle belediyeye gitmeliyiz. Bu konuyla ilgili acilen bir masa oluşturulmalıdır. Önümüzdeki ilk forumda gönüllüler isimlerini yazdırabilirler.
-Aramızdaki Hukukçu arkadaşların “haklarımız neler?", "gözaltı durumunda yapılması gerekenler" ve "siber suçlar“ ile ilgili 05.07.2013 Cuma günü sunumu olacaktır. Yoğun bir katılım bekliyoruz.
-“İlkyardım atölyesi nerede?", "Hani ilkyardım eğitimi alacaktık? “ sorularına doktor ve ilkyardım bilen arkadaşlarımızdan "cevap" bekliyoruz. Önümüzdeki hafta bir gün netleştirilecek ve atölye yapılacaktır diye umuyoruz.
-Kürt tarihi ve sorunu anlatımıyla ilgili tarafsız bir akademisyene ihtiyacımız olduğu kanısına vardık.
-Forumumuz megafon ihtiyacı sebebiyle para toplamıştır. 10 dakika içerisinde 236,05 TL toplanmıştır. Genel giderler için harcanacaktır.
-Okuduğumuz gazeteleri evde veya yanımızda bulundurmaktansa toplu taşıma araçlarına veya diğer ortak kullanım alanlarına bırakmalıyız. Okuyalım, okutalım! 
-New York’ta 7 AVM vardır, İstanbul’da 93. AVM’leri boykot ediyoruz, gitmiyoruz!
-Bir arkadaşımız konuşmasını 3 dakikaya sığdırabilmiştir, çünkü aldığı notlarından okuma yapmıştır. Duyarlılığı ve zamanı iyi kullanmasından dolayı kendisine teşekkür ederiz. 
-Koordinasyon ve sosyal medya masası'nın eşgüdüm içinde çalışması gerektiğinin altı bir kez daha çizilmiştir. 
-Kuzguncuk’ta bir bostan var. Bu bostandan elde edilen sebze ve meyveler yoksullara dağıtılacak. Yolunuz düşerse, sulama ve küçük bakımlar yapabilirsiniz. Sorsanız herkes bilir nerede olduğunu.
-Serbest kürsü günleri olan Çarşamba günleri konuşma süresinin uzatılması konusu bir sonraki forumda (Perşembe) oylanacaktır.

Bugünün öne çıkan güncel haberleri,
-Mısır’da askeri darbe gerçekleşti.*
-Danimarka, Bazı Kürt televizyonlarının lisanslarını iptal etti.

*Forum süresi ne yazık ki Mısır'daki gelişmelerin kapsamlı bir şekilde konuşulmasına yetmedi. Ancak Forum sonrası yapılan kişisel sohbetlerden çıkan ortak sonuç şuydu: Mısır'da hem halkın demokratik taleplerini yok sayan İslamcı Mursi hükümetine hem ABD destekli bir askeri darbeye kesinlikle karşı çıkılmalıdır. Mısır'da darbecilerin uzun süre iş başında kalması mümkün değildir; zira emperyalizm destekli Mübarek diktasını yıkan Mısır halkı, özgürlüğünü savunmak için askeri cuntayı da geri püskürtecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder