15 Temmuz 2013 Pazartesi

Duyuru: Sarıyer Büyükdere Forumu'ndan Eylem (19 Temmuz)

Merhaba

Bizler, 3. Köprü karşıtı yaşam savunucuları olarak, 7 Temmuz Pazar günü gerçekleştirdiğimiz, "Buralar Eskiden Hep Dutluktu"-"3. Köprüye karşı Pedallıyoruz"  sloganıyla Beşiktaş'tan Garipçe'ye kadar 70'i aşkın bisikletçinin ve başta Sarıyer forumları olmak üzere birçok forumdan yurttaşların katıldığı etkinliğimiz sonrasında da birlikteliğimizi sürdürüyoruz. 


11 Temmuz Perşembe ve 12 Temmuz Cuma akşamları Abbasağa Parkı Küçük Forum alanında, toplantımızı duyurabildiğimiz 3. köprü karşıtları ve 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri ve platform sekretaryasından Gürkan arkadaşımızın da katılımıyla yaptığımız toplantıda, başta 3. Köprü, 3. Havalimanı, Yeni İstanbul gibi projeler olmak üzere İstanbul'un kuzey ormanlarını tehdit eden bütün rant projelerine karşı bir ortak hareket zemini oluşturmak üzere Kuzey Ormanları Savunması isimli bir birliktelik oluşturduk ve bir çağrı merkezi yaratmak üzere bu isimli bir facebook topluluğu sayfası kurduk:


Hemen ardından 13 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00'de Taksim Gezi Parkı ve Beşiktaş'ta, 3. köprü inşaatında kesilen ağaçlar için helva ve bildiri dağıtma etkinliğimizi gerçekleştirdik. 

19 Temmuz Cuma günü saat 11.00'de Çağlayan Adliyesi'nde, 3. Köprü inşaatında, 11 Haziran'dan bu yana kaçak biçimde yapılan ağaç kesimi hakkında kitlesel bir suç duyurusu gerçekleştireceğiz. Yine 19 Temmuz Cuma günü saat 20.00'de Abbasağa Parkı Küçük Forum alanında Kuzey Ormanları Savunması'nın toplantısını gerçekleştireceğiz.

Sizleri, Kuzey Ormanları Savunması facebook topluluğunu beğenip, izlemeye, 19 Temmuz Cuma günü saat 11.00'deki suç duyurusuna ve saat 20.00'deki toplantıya davet ediyoruz.

Çiğdem Çidamlı (Büyükdere Forumu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder