30 Temmuz 2013 Salı

Heybeliada Forumu Notları (14 Temmuz)

Foruma sağlık sorunu ile başlandı. Sağlık Komitesi Acil 112 ile ilgili düzenleme yapılması için gerekli yerler ile görüşeceğini belirtti. Yaz aylarında Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin döner sermayesinde düşüş yaşanması dolayısı ile oradan adaya uzman doktor yönlendirilebilme imkanı ile ilgili hastanenin genel müdür Prof.Dr.Ali Metin Esin ile görüşme ayarladığını bildirdi. Heybeliada sağlık merkezi doktoru Erhan Bey görevden alınma nedeninin Heybeliada halkına siz paket misiniz hasta mısınız diye sorması olduğunu iletti. İl Sağlık Müdürlüğü'nün halk ile bizi karşı karşıya getirme dediğini ve Belediye'ye geçtiğini belirtti. Sağlık sorunları ile ilgili ''Yaşam Hakları Platformu''nun kurulduğunu, üyelerinin her adanın muhtarları, demokratik kitlesel örgütlerinden 1'er kişi, ada klüplerinden 1'er kişi, aday adaylardan 1'er kişi ve hukuk danışmalarından olduğunu, herhangi bir liderin yer almadığını, çoğunluğun karar verdiği bir platform olduğunu, platforma katılmak için Büyükada muhtarı Rafet Bey'e başvurulabileceğini bildirdi. Cumartesi ve Pazar günleri Heybeliada'da nakil aracının olduğunu ancak Kınalı ve Burgazada'da olmadığını söyledi. Sağlık Merkezi'ni İl Sağlık Müdürlüğü'nden kurtarmamız gerektiğini ve Belediye'ye bağlanmasını belirtti. Her türlü acil vaka için 24 saat 0 532 282 69 79 numaralı cep telefonundan kendisine ulaşılabileceğini söyledi. 

Foruma katılan CHP Milletvekili Haluk Eyidoğan Yassıada ve Sivriada'nın imara açılması ile ilgili konuşma yaptı ve konu ile ilgili hazırladığı bir metne gerçekgündem internet sitesinden ulaşılabileceğini söyledi. Adalardan 111 itiraz dilekçesinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ulaştırıldığını, ayrıca Büyükada Belediyesi'nin de kendi bünyesinde itirazda bulundukları bildirildi. Hukuki süreç ile değil toplumsal süreçle müdahalede bulunalım denildi ve kabul edildi. 

21 Temmuz tarihinde Sivriada'ya tüm adaların forumlarının gideceği hakkında teklif getirildi ve tam olarak saatinin ve ulaşımın bir sonraki forumda açıklanacağı iletildi. İstanbul'daki diğer forumların, Ataköy ve Kalamış Marina'lara da katılım için mail atılması önerildi. 17.07.2013 Çarşamba günü saat 19:30'da Ali İsmail Korkmaz için İDO iskelesi önünde oturma eylemi yapılması oylandı ve kabul edildi. 

TMMOB yetkilerinin kaldırılması ile ilgili iptal dilekçesinin hazırlandığını ı ve 17.07.2013 tarihli forumda paylaşılacağı bildirildi. Yerleştirme ve iletişimde görevli arkadaşlar forumu duyurmak için takas pazarını gerçekleştirdiler. İnsanların çok memnun kalmasından dolayı haftada bir veya 2 haftada 1 yapılabilirliğini ve takas pazarında görev alabilecek gönüllü arkadaşların olup olmadığını sordular. Takas pazarının İnönü Park'ında saat 11:00'de yapılması oylandı ve kabul edildi. 

Yangın grubunun bir araya gelmesi ve çalışma yapılması için uyarı yapıldı. Özge arkadaşımız Doğancılar parkı forumunun yangın ile ilgili bir etkinlik için forum saatinde daha erken bir adaya gelmek istediklerini söyledi. MAG için iletişime geçilmesi gerektiği söylenildi. Adada ilkyardım atölyesi ve organik deterjan atölyesi yapılması oylandı ve kabul edildi. 17.07.2013 forumunun gündemi yangın, TMMOB ve uçurtma şenliği olarak belirlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder