27 Temmuz 2013 Cumartesi

Maçka Forum Notları

Bilgilendirme:
# Google drive içinde açılan iletişim listesinde isim, soyisim, mail, telefon, meslek, mahalle gibi blgilerden istenilenleri paylaşıyoruz. 
# Bunun için Herkesin google hesabı açmasını tavsiye ediyoruz, çünkü gmail hesabı olmayan bu belgelerde değişim yapamıyor. 
# Yazılı ortamda akıllı telefonu olanlar için whatsup grubu kuruldu. Şuan 15 kişi kadar, spontane haberleşme mesajlaşma  için kullanılıyor. Telefon bilgilerinizi paylaşırsanız ekleriz. Whatsup listesine dahil olmayan numarasını kırmızı yaparak belirtebilir. 
# Google grubuna üye olunması lazım haberleşme için. Yapılan iletişim listesi de bu gruba açık sadece. Dışarıdan izlenilmiyor. 
# Teknoloji atölyesi önerilmişti, buna bir ön çalışma yapılsın (tuna zeynep fatih)
# İnançsızlık atölyesi olsun
# Dünkü Taksim Dayanışması gündem konusu forumlardı. Forumların bu konuyu kendi içinde tartışması önerildi. Biz zaten hazırlıklıydık, Ece arkadaşımız paylaşıyor. Önümüzdeki hafta karara bağlansın denildi. 
# Cumartesi eylemleri konusu Taksim Dayanışmasının bir diğer konusuydu. Eğilim cumartesi akşamları büyük Gezi forumu yapılması yönünde. 
# Haliç tersanesi konusunda bilgilendirme oldu, ihalesi yapıldı. Taksim dayanışma grubunda bir gemi mühendisi arkadaş sunum yaptı. Açık arttırma salı duyururlup çarşamba sonlandırılmış durumda, böyle bir usul yolsuzluğu var. Ayrıca 1455 tarihli 568 yıldır üretimin sürdüğü dünyanın 2. Eski tersanesi olan Haliç Tersanesi olması söz konusu. Bunun için bir dayanışma kurulması önerildi. Taksim dayanışması da destek vermeyi önerdi. Bu konuda bilgilenmek için bir çalışma yapalım denildi. 
# Gülsuyu saldırısı konusu anlatıldı. Bölgenin çelişkislerinden faydalanan bir Gezi karşıtı duruş söz konusu gözüküyor. Güvenlik konusunu daha sonra koordinasyonda konuşalım denildi.
# Yoga atölyesinde eğitmenler olacak Aslı Aral 10:30 olacak

GÜNDEM:
1. Forum yordamı tartılması
2. İftar değerlendirmesi 
3. Forum güvenliği (önce koordinasyonda tartışılması kararlaştırıldı)
4. Park içi kullanım için çalıştay önerisi (çalışma grubu)
5. Siyasal ve güncel konularda bilgisi olmayan daha çok kırsal ve varoş kesimlere dair kendimizi fade etmek için çalışma gruplara önerisi. (çalışma grubu)

1. Forum yordamı 
- Yordamda vizyon ve misyon başlıklarına gereğinden fazla önem veriliyor, ortak paydada buluşmak zor olabilir bu da ayrıştırıcı olacaktır. 
- Buraya gelenlerin amaçları farklı olduğundan bu konuda ayrışabiliriz ama tartışalım. Ayrıştırma yapmadan bunu yapmalıyız. 
- Google drive içinde bu dökumanları paylaşalım ki ortaklaşa bir iş olsun. KARAR (drive üzerinde klasör oluşturuldu: yordam, iletişim tablosu, vizyon misyon, Taksim dayanışmaya metin konularında dosyaları bilgi için mail atıldı)
- Elektronik ortamda üzerinde çalışılacak metinleri mükemmelci elitist bir yaklaşımla ele almayalım. 
- Yazılan metin okundu... Vizyon bir otobüsün duracağı duraklardır, misyon hareket halinde olmasıdır. Vizyon daha maddi misyon daha ruhani bir bakış içerir. 
- Vizyona paylaşım ekleyelim.
- Karar alış şekline metot eklenmeli mi? Karar alma mekanizması konusu ileride önemli olacak. Bununla ilgili düşünmek lazım. 
    - Metot konusu önemli ama acil değil, daha sonra gündeme alalım. 
    - Bu konuda maddeler yazalım paylaşalım.
    - Vizyon ve misyon yerine Türkçe kelimeler kullanalım. 
    
2. İftar değerlendirilmesi
- İlk defa iftara gelen, ilk kez yeryüzü sofrasına gelen vardı. İnsanlar farklı yerlerden gelen çeşitli grupların olması beğenilmiş. 
- Park çok beğenilmiş, pikniklere gelmek istediler. Forum için güzel reklam da oldu. 
- Çevre bölgelerden gelen farklı insanlar vardı, bunu piknikle de taşıyalım ve çeşitlilik olsun. 
- Dışarıdan müdahele oldu, huzursuzluk olmaması için piknikler için önlem alalım. Sorunun kaynağı yanlış anlaşılma oldu, bu çözüldü ama sonrasında negatif yorum oldu. 
- Antikapitalist müslümanlar direnişin asli bir parçası olduğunu gösterdi. 
- Maçka olarak ulaşılması güç bir imajımız var. Örneğin devrimci müslümanlar burada broşürlerini dağıtmaya cesaret edememişler. Tekrar bir aktivite yaparak kendilerini davet edelim. 
- Ramazan dışına da yayarak ayda bir ya da üç ayda bir tüm kültürlerin buluşacağı bir sofra yapabiliriz. Bunu tüm yıla yayalım. KARAR
- Gezi hepimizde tahammülü arttırdığı gibi anlayışımız da genişletti. İftarda gördük ki gezi ruhu kolektif davranma alışkanlığını canlandırdı. Gezi ruhu bu gece buradaydı yorumu aldık. Organizasyon da beğenildi. 
- Bu arkadaşlar antikapitalist, iktidarı değil sistemi eleştiriyorlar. Bu nedenle isim anmayıp muktedir diyorlar. Bu nedenle bu arkadaşlarla örtüşüyoruz. 
- Bundan sonra gelen malzemeleri teslim alacak görevli olsun, o konuda kargaşa oldu. 
- Her etkinlikten sonra bir belge açalım ve artılar ve eksiler diye yorumları alalım. Çizelge olsun. KARAR
- Üst orta yaş bir grup var, belli platformlardan sıkılmış gördüğüm. Böyle gruplar görüldü iftarda. Bu gruplar buraya katılmayı düşünüyorlar. Biraz daha organize olmamız için çok az bekleyip katılmalarını tavsiye ettim. Bu anlamda sofraları yaparken duyurular yapalım, yerimiz de uygun. Buradan farklı fonar da yaratabiliriz. 

SERBEST KÜRSÜ: 
- Anayasa ve seçim sistemi (baraj) üzerine tüm forumlar olarak tartışılsın 
- Herkesi çağıralım katılım çok olsun
- Bundan sonra forum notlarını da ortak belgelerde paylaşalım. KARAR
- Mahallelerdeki çocukları pikniğe getirelim ısrarla. Bu konuda afiş ve duyurular yapıp dağıtalım. KARAR
- Pazar günü için defter getirelim KARAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder