8 Temmuz 2013 Pazartesi

Üsküdar Doğancılar Parkı Forum Notları (1 Temmuz)

ÖN NOT:
Üsküdar sakinleri olarak, Doğancılar Parkı’ndaki Forumumuz için, 1 Temmuz Pazartesi günü saat: 20:30’da toplandık. Forum boyunca Vegan Kollektif’in getirdiği yiyecekler, parkta kurulan bir masada, isteyenlere açık büfe olarak servis edildi. 

ÖNERİLER, DUYURULAR ve KARARLAR
-Forum sırasında kullanılan konuşma ve işaret kuralları tekrar hatırlatıldı.
-2 Temmuz Salı günü saat 19:30’da Doğancılar Parkı'nda buluşup, oradan Kadiköy'deki halk yürüyüşüne katılma kararı alındı.
-Yürüyüşe katılamayacak arkadaşların, Kuzguncuk’a Doğancılar Parkı’nı temsilen gitmeleri ve oradaki son durumdan bizi haberdar etmeleri istendi.
-Selimiye ve Sultantepe ile ilgili haberleşmenin kopmaması gerektiği hatırlatıldı.
-Aramızda bulunan müzisyen arkadaşlardan, bizlere müzik dinletisi sunması talep edildi. Bu istek olumlu karşılandı. 
-Takas Panayırı 7 Temmuz Pazar günü saat 18:00'de yapılacak. Tanıtımı "Yaratıcı Eylem Masası" üstlenecek.
-3 Temmuz Çarşamba günü "serbest kürsü" yapılacak. 
-“Foruma katılım azalıyor mu acaba?” şeklinde başlayan konuşmanın devamında, insanların her gün gelemeyeceği, forum günlerini azaltmanın insanların katılımını arttıracağı yönünde öneriler sunuldu. "Güvenlik probleminin varolduğu" düşünülerek, katılımcı sayısının düşebileceği öne sürüldü ve cevap olarak forumumuzu kamera kaydı altına alma fikri ortaya atıldı. Bu fikrin diğer parklarla paylaşımı ve internetten duyurulması önerildi.
-Üsküdar İskelesi civarlarında yürüyüş düzenlenmesi önerisi yapıldı.
-Önceki forumlarda konuşulan “broşür hazırlanması” ile ilgili pratik adımların atılması gerektiği vurgulandı.
-Üsküdar ilçesi olarak diğer parklarla bir araya gelip haftada 1 gün ortak forum yapılması önerildi.
-Ekolojik yaşam ve geri dönüşümün yaygınlaştırılması konusu konuşuldu. Üsküdar Belediye ile görüşülerek, çöpleri ayrıştırma projesine ön ayak olunabileceği hatırlatıldı. Konuşmanın devamında, "atöyle dersleri" verilerek, evlerimizde kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz organik tüketim maddeleri, organik deterjanlar ve benzeri mamülleri üretme konusunda bizlere eğitim verebilecek insanların varlığına dikkat çekildi; ve "www.zehirsizev.com" internet adresi paylaşıldı. 
-Ekoloji forumu, her Cumartesi saat 13:00’de Fındıklı Parkı’nda gerçekleştirilmekte. Herhangi bir örgüt veya parti üyesi kimliği ile katılımdan ziyade, bireysel katılımın ön planda olduğu hatırlatıldı. Bu organizasyonun "antikapitalist" mücadelenin bir parçası olduğu söylendi. 
-Toplumsal Hafızamızı dinç tutmak ve güçlendirmek ile ilgili bir çalışma yapılması önerisi sunuldu. Bu öneriye Forum katılımcıları çok sıcak baktı. Örnek olarak “bergama direnişi” sunuldu. Konunun araştırılması hususunda öneri geldi.
-Yoksul insanlara giyecek yardımı yapılması önerisini forum sıcak karşıladı. Kısa sürede adım atılması ve gerekirse bununla ilgili ayrı bir masa oluşturulması gerekliliği konuşuldu.
-"Çevre masası" kurulması önerisi sunuldu.
-Kürt Meselesi ile ilgili sağlıklı konuşmalar yapılamadı. Forum kuralları sıklıkla unutuldu. Kürt sorunu konusunda bilgili olan arkadaşlarımızdan, önümüzdeki günlerde sunum yapması talep edildi.

Öne çıkan twitter paylaşım etiketleri:

#direngezi
#direnayol
#direntahrir
#direnlice
#direnüsküdar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder