19 Temmuz 2013 Cuma

Maçka Parkı Forum Notları (17 Temmuz)

Forum 9:30 itibari ile açıldı.

Gündem önerisi alındı 
- Örgütlenme, 23'ü iftari için neler yapılabilir. Vicdani red, Taksim Dayanışması, Pazar Sivri Ada forumu ile konuşulacak.

Vicdani Red

- Vicdani Red derneğinden gelenler ile Perşembe günü forum yapılacak. Militarizm tartışılacak. 
- Vicdani redin önemi konuşuluyor. Vicdani red'cilerin yaşadığı zorluklar, hukuku süreçler çok cesur olmayı gerektiriyor. Vicdani red derneğinin çoğunu askerliğini yapmış olan insanlar oluşturuyor. 
- Duyuru konusunda problemler olduğu söyleniyor. Daha fazla duyurma durumunda daha fazla insanın katılabileceği söyleniyor. Facebook ve Twitter üzerinden daha fazla insana ulaşmak gerektiği söyleniyor. 
- Herkes kendi şahsi facebook ve twitter hesabında vicdani red toplantısını duyurnalı . Bu konu ve duyurular örgütlenme konusuna açılmalı.
- Vidani red toplantısı yarın 9:00'da yapılacak

İftar Toplantısı 

- 23'ü Salı günü iftar buluşması, antikapitalist müslümanlar ile birlikte parkta gerçekleştirecek. 
- Antikapitalist müslümanların Gezi Park'ında çok önemli rol oynadılar.Eren ERDEM ve İhsan Eliaçık çevresinde iki farklı gruplaşma var. Sosyal İslam isimli bir kitabı var İhsan Eliaçığın. GeziDirenişin ruhunu korumak ve arttırmak için isteyen forumlar ile iftar yapıyorlar. 
- Salı saat 8 gibi burda olunacak . Forumdakilerin gelip hazırlık yapması gerekiyor.Bir katılımcı sayısı alınıp ona göre hazırlık yapılması gerekiyor. Para verilmesi yerine herkesin malzemeyi alıp imece usülü ortaya koyması önerildi. Malzeme listesi belirlenmesi ve bunun üzerine herkesin listedikilere katkıda bulunması konuşuldu. Liste oluşturulup herkes getirebileceklerini yazdıracak. Yaklaşık kişi sayısı öğrenilip, ona göre yarın akşam malzeme listesi google group'da belirtilecek. 
- Yiyecek içecek sektöründe çalışan birisi gönüllü olarak yardım edebileceğini belirtiyor. Daha önceki yeryüzü  sofralarında bulunduğunu ve buraya katkıda bulunacabileceğini söyledi. 
- Şaşalı bir iftar sofrası yerine mütavazi, malzeme artmayacak bir iftar sofrası fikri konuşuldu .Herkes getirebileceği kadarını getirip, gösterişten uzak bir iftar sofrası oluşturulması belirtiliyor. 
- Zeytin , Pide, Çorba, Su , Hurma ana malzeme listesini oluşturuyor.
- örtü ve plastik tabak bardak için Gülşen hanım yardım edebileceğini söyledi.
- ışıklandırmaya ihtiyaç var.
- Dinlenme ve Forum'un 3 güne indirilmesi konuşuluyor. Genel olarak herkes aynı fikirde.
- Sadece dinlenme değil mahalle örgütlenmesi içinde çalışmanın gerekli olduğu söyleniyor. 

Yordam Konuşuluyor

- Ahmet Abi'nin önerileri üzerine Birimlerin koordinasyonları konuşuluyor.
- 3 er kişilik komisyonlar mantıklı, komisyonlardaki 3'er kişinin birbirinin yerine geçebiliyor olması önemli.
- Yedek bir 4'üncü kişi olması konuşuldu. 
- 3 kişilik bir birimler arası koordinasyon'ü sağlayacak bir birim olması gerektiği tartışıldı. 
- Kolaylaştırıcı - Forumun günlük yönetimini sağlayacak olan kişi olarak geçiyor.
- İç iletişim ise günlük mail grubların,facebook twitter hesaplarının ve toplantıların düzenlenmesini sağlayacak olan 3 kişilik ekip olması öneriliyor
- Dış iletişim ise, forumlar arasındaki koordinasyon'u sağlayacak olan 3 kişilik ekip olması öneriliyor. 
- İç ve dış iletişim için 1 aylık değişim süresi çok kısa, ayda bir düzenli foruma rapor verilmeli.  
- Hukuk komitesi sadece başımız sıkıştığında değil , bilgilendirme için de faydalanabilecğeimiz bir komisyon. 
- Kültür sanat komisyonu olması da öneriliyor.
- Ceza hukuku ile hukukçular her zaman yardım edebileceğini söylüyor.
- Görev alma veya görev verme kelimeleri tartışıldı. Bu kelimelerin kullanılmaması önerildi.Rotasyon'un azar azar olması önerildi.Komisyonlar da herkesin rotasyon ile görev alması ve herkesin her görevi zaman ile değiştirermesi önerildi .
- Gönüllük esası ile komisyonlar belirlenmeli. 3 kişilik komisyonlara ilave olarak, herkes insiyatif kullanıp komisyonlara katılabilir. Sayman komisyonu kurulmasının gerekliliği tartışıldı.
- Komisyonların foruma getirmeden bir çok konuda instiyatif alması teklif edildi. Çok kritik konular haricinde bu kararların komisyon tarafından alınabilmesi teklif edildi.

Pazar Sivri Ada buluşması 

- Saat 1:00 'da Kabtaş'tan vapur kalkacak . 
- Saat 1:00 'de BüyükAda'dan vapur kalkacak. 
İstanbul Dönüşü zor olabilir. Bu konu ile ilgili kalacak yer bilgisi verilecek. 

İstiklal Beyoğlu esnafı saat 17:00 da yürüyüşü yapılacak. BEYDER , Beyoğlu esnafının göstericilerden hiç bir şikayeti olmadığını söylemiş. AVM'leşmeye, masaların kaldırılmasına karşı bir eylem düzenlenecek, ona katılınabilir.

Genel Konuşma

- Tophane esnafı ve yaşayanlarının bilgilendirilmesi gerekiyor. Burdaki insanların başına da Tarlabaşı ve Balat'ın başına gelen kentsel dönüşüm gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder