16 Temmuz 2013 Salı

Esenyurt / Esenkent Havana Park Forum Notları (15 Temmuz)

Saat 21.00’e geldiğinde her şey hazır gibiydi. Gezi şarkıları bir yandan gecenin karanlığında katılımcıları foruma çağırırken, diğer yandan da Boğazköy’den yürüyerek gelenler için bekleme müziği anlamına geliyordu. Çaylar içiliyor, birazdan başlayacak belgesel gösteriminin provaları yapılıyordu. İki ağaç arasına dört ucundan gerilmiş beyaz beze düşen görüntüler caddeden geçenlerce dikkat çekiyordu.

Önceki foruma 160 kişi katılmıştı. Gelenlerin yarısı Esenyurt Dayanışması’ndandı. Bu kez sayı daha düşük olabilirdi. Zira, bu akşam Esenyurt’ta forum vardı. Oradan arkadaşlar gelemeyeceklerdi. Boğazköy’de ise Belediye’nin iftar sofrasının hemen karşı sokağında, anti kapitalist müslümanların da katıldığı yer sofraları kurulacaktı. Buradan da bir kısım arkadaşlar oraya desteğe gitmişlerdi.

Önden gelenler Boğazköy’ü anlatınca rahatladı herkes. İlk olmasına karşın, katılımın çok iyi olduğu bir iftar yaşanmış. Gezi coşkusu ve sloganları öylesine etkili olmuş ki, AKP yanlıları yemek biter bitmez sofraları terk ederken, diğerleri de yer sofralarına katılmışlar. Süper haber. Hepimiz mutlu olduk. Dahası var: İftar bitimi Havana Park Forum duyurusu yapılmış. Boğazköylüler, “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” vb. sloganlar eşliğinde yola düşmüşler. Buraya geliyorlarmış.

Gece ilerliyor. Sayımız da ilerliyor. 40-50 gibi bir katılım beklerken 180 olduk bile. Sonunda göründüler. Sesler buluştu önce. Sonra havada yumruklar. “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sesleri geceyi ortadan ikiye bölüyor. Bir arkadaş sayıyor. “250 iyi mi ?” diyor. Daha ne olsun!?

Zaman kaybı olmasın diye genç moderatör arkadaş, hemen forumu açıyor. Belgesel üzerine kısa bir tanıtım konuşmasının ardından gösterime geçiliyor. Birkaç dakika sonra ilgi tümüyle beyaz perdede. Katılımcılar yüreğinden konuşuyorlar sanki. HES’lere kaşı direnen köylüleri alkışlıyoruz. Tortum’da jandarmaya karşı direnen kadınlar da, Tonya derelerini sattırmamak için direnen köylüler de kazanmışlar. HES şirketleri projelerinden vazgeçmişler. Direnişin iki tanığı durumu anlatınca, “ Direne Direne Kazanacağız” sloganı tadından yenmez oldu.

Yedi kişilik yürütmenin güçlendirilmesinin ardından, önceki forumda dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz adına getirtilen kiraz fidanı; Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük ve Medeni Yıldırım’ın kiraz fidanlarının yanına dikildi. Fidan kimlik kartları da dallarına bağlandı.

Forumun işlevi, beklentilerimiz ve görevlerimiz üzerine görüşler alındı. Perşembe gecesi yeniden buluşmak üzere evlerimize dönüverdik..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder