30 Temmuz 2013 Salı

Heybeliada Forumu Notları (24 Temmuz)

· Yassıada ve Sivriada’da yapılan eylemin genel değerlendirmesi yapıldı.

· Yapılacak ortak foruma Belediye Başkanının da çağırılması dile getirildi. Hukuki sürece ilişkin Başkanın gerekirse belgelerle gelesi, hangi kararların altında belediyenin imzası olup olmadığının açıklanması istendi. Öbür forumlarla da paylaşılmak üzere bir karara bağlanmadı. 

*Yassıada ve Sivriada hakkında idari mahkemenin henüz karar vermediği, bu kararın beklenmesi gerektiği önerildi. İdari mahkemelere verilen itirazların 100 tanesinden 7 tanesinin kabul gördüğü, bu sebepten ötürü olası bir itirazda elimizin güçlü olması gerektiği söylendi. 

* Foruma katılan Heybeliada Muhtarı Yassıada ve Sivriada hakkında 1’e 5000’lik plandan Kasım 2011’de haberi olduğu ve bu konuda bir bilgilendirme toplantısı düzenlediğini söyledi. 

*Yassıada ve Sivriada hakkında hazırlanmış dilekçe açıklandı. Barbaros Bulvarı’ndaki Dilekçelerin verileceği Çevre İl Müürlüğünde (Atv binasının az aşağısı) Dilekçeler verildikten sonra bir basın açıklaması yapılması ve sonrası için bir adalar forumu düzenlenmesi tartışıldı. 

· Yassıada ve Sivriada’ya ilişkin hükümetin ve bakanlığın tutumuna karşı alternatifler geliştirilmesi gerektiği, bırak ıssız kalsın düşüncesinin güzel ama yeterli olmadığı belirtildi. Sözalan ve sözkonusu adalarda görev yapmış eski bir subay o adaların herhangi bir yapılaşmaya uygun olmadığını belirtti.

*Yassıada ve Sivriada hakkında ki itiraz dilekçesinde bu adaların zengin bir su altı ekosistemine sahip oldukları ve bunun da korunması gerektiği üzerine bir madde olduğu, herhangi bir yapılaşma önerisi geliştirmenin şart olmadığı belirtildi. 

*Bu itiraz dilekçesi Adalar Su Kop.’leri ne de imzalatılmasına karar verildi. 

*Cuma günü saat 15:00’da Barboros bulvarında dilekçeleri teslim ettikten sonra bir basın açıklaması düznlemek oylamaya sunuldu ve kabul edildi. Cuma günü Heybeliada forumu 12:55 vapuru ile Karşıya geçiş yapacak. İstanbula geçiş ve basın açıklaması saatinin diğer adalarla da paylaşılması gerektiği ve itiraz için son gün olması dolayısıyla uygun bir saat ve zaman belirlenmesi istendi. 

* Muhtar tarafından yapılan açıklamada Heybeliada’daki sağlık hizmetleri sorununun çözümü için İl sağlık müdürlüğünün sözleşmede Heybeliada Sağlık Merkezini haftanın her günü 7/24 açık tutacağını söylemesine rağmen eleman eksikliği bahanesi ile açık olmadığı söylendi. Bu sorunun diğer adalarda da mevcut olduğu ve tüm adaların muhtarlarının İl Sağlık Müdürlüğü’nden bir toplantı aldığı ve görüşmeye hem Ak parti hem de Chp’li milletvekilleri ile gideceği söylendi. 

*Eski hastanenin(Sanatoryum) imar sıkıntısı olduğu ve binanın kullanıma uygun olmadığı belirtildi. Henüz muhtarlığa hastane için 5 imar planı geldiği ama bunların içinde bir otel olmadığı belirtildi. 

*Yangın konusu yeniden açıldı. Yangın grubunun bayram öncesi toplanıp kendi içinde karar alması sonra bu kararları foruma bildirmesi kabul gördü. 

* Orman gönüllüsü olmak için muhtarlığa nüfus cüzdanı ve bir fotoğraf ile gitmenin yeterli olduğu söylendi. 

*Adalar arası forumun ne zaman ve nerede yapılacağı konusu gündeme geldi. Pazar günü Burgazada’da ki kahvaltı forumuna katınılsın akşamda Heybeliada’da adalar arası forum düzenlensin dendi. Zaman olarak önümüzde ki haftasonu seçildi. 

*Bu Pazar günü için takas pazarı yapılacağı açıklandı. Saat 17:00 da başlayacağı ve foruma kadar süreceği açıklandı. 

*Bu Pazar günü saat 11:00’da Gül Bolulu’nun geleceği ve herkesi e evlerinden getirecekleri çaputlarla bir ağaç heykeli çalışması yapılacağı açıklandı. 

*Kınalıada’nın foruma katılım sıkıntısı çektiği ve cumartesi günü saat 19;00 da yapacakları foruma buradan da destek olmamız gerektiği belirtildi ve kabul edildi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder