25 Temmuz 2013 Perşembe

Şişli Merkez Forum Notları (24 Temmuz)

Şişli Merkez Mahallesi Forumu 24.07.2013 Toplantısı


1- Berkin Elvan ve Mustafa Ali Tombul’un son durumu hakkında doktorlarıyla görüşen hekim arkadaşımız tarafından bilgi verildi. Berkin’in durumunda yeni bir gelişme yok ve doktorlar pek umutlu değiller. Mustafa Ali’nin durumunda ise akciğerindeki ödem sebebiyle negatif bir gelişme var.
2- Şişli Etfal Hastahanesi’nden bir hekim arkadaşımız hastanenin taşınması ve sağlık politikaları hakkında bize bilgi verdi. Gelecek forumlarda SES aracılığıyla sağlık politikalarıyla ilgili daha detaylı bilgi verilmesi kararlaştırıldı.
3- TMMOB’la yapılan toplantı hakkında bilgi kısaca bilgi verildi. Toplantının ana maddeleri arasında Şişli’deki kişi başına düşen yeşil alan oranının azlığı, eksoz gazının Şişli’de çok yüksek oranda bulunması, Marriott Oteli alanının Şişli’deki deprem toplanma alanı olmasıydı. Toplantı sonucunda Merkez Mahallesi’nin nüfusu, kişi başına düşen yeşil alan oranı ve mahalledeki kentse...

l dönüşüm alanları hakkında bilgi alınması kararlaştırıldı.
4- İlçe Belediyesi’ne sunmak üzere belirlenen talepleri içeren taslak yazı okundu. Yazının mail yoluyla geliştirilmesi ve gelecek toplantıda metnin netleştirilmesi kararı alındı.
5- Belediyeye imza kampanyası gerçekleştirip mi gidilecek yoksa belediyeden gelen cevap üzerine mi imza kampanyası yapılacak konusu tartışıldı. Tartışma sonucunda oylama yapıldı. 16 oya karşılık 18 oyla, belediyeye imza kampanyasını gerçekleştirip gitme kararı alındı.
6- Geri Dönüşüm İşçileri Derneği’nden bir arkadaşımız mahallemizin atık problemini çözmek adına bize bilgi verdi. Geri Dönüşüm sürecinde belediyenin koordinatör görevinde olduğunu, atık toplama işinin lisanslı şirketlerle anlaşılarak çözüldüğünü dile getirdi. Kaynaktan ayrıştırma işleminin ve bunlarının apartman önüne bırakılmasının güçlükleri üzerine konuşuldu. Atık konusunda yöntem belirlemek için bir komisyon kurularak daha detaylı çalışılmasına karar verildi. Dernekten gelen arkadaşımız iki öneride bulundu: 1. Yerleşim olarak yakınımızda olan Tarlabaşı semtinde ihtiyacı olanlar için giysi yardımı 2. Bölgemizde çalışan Afrikalı (Müslüman) atık işçisi arkadaşlarla dayanışmak adına iftar yemeği. Her iki aktivite için de Ağustos ayının ilk pazarında gerçekleştirilecek panayır günü dile getirildi ancak karar verme işlemi ilerleyen günlerdeki forumlara bırakıldı.
7- Forumların çok geç bittiği göz önünde bulundurularak zamanında başlanması isteği dile getirildi.
Duyuru 1: Abbasağa Forumu’nun kuracağı, tüm forumları birleştiren ortak platform için Merkez Mahallesi Forumundan temsilci seçildi.
Duyuru 2: Erzak yardımı yapmak isteyen mahalle sakinimizin forumla ortak hareket etmesi düşüncesi paylaşıldı. (Sonuç sonraki forumlara bırakıldı)
Gündem Önerileri:
- Forumlarda sadece yerel konuların değil genel konuların da gündeme alınması. (Perşembe günü yerel, Salı günü genel konuların konuşulması)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder