24 Temmuz 2013 Çarşamba

Beylikdüzü Forumu Notları (22 Temmuz)

22.07.2013 Beylikdüzü Forum Notları

Kararlar:
Konuşmacı  adaylarına Basın Yayın komisyonunun ulaşmasına karar verildi.

Duyurular:
Bakırköy forumu yarın Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesini ziyarete gidecek, Beylikdüzü Dayanışması olarak üç temsilci gönderilecektir.(Dört kişi seçildi)
Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesine destek için Beylikdüzü Dayanışması olarak erzak gönderilmesi duyurusu yapıldı.
Yarın(23.07.2013 Salı) için komisyon toplantıları çağrısı yapıldı.
Çarşamba(24.07.2013) günü kadın komisyonu etkinliği bildirilerini dağıtacak kadın arkadaşlara ihtiyaç var denildi.

Cuma günü için önerilen konuşmacılar:
-Ekrem İmamoğlu
-Gürkan Akgün ve/veya Çevre Mühendisleri Odasından bir konuşmacı
-Gaye Yılmaz
-Beyza Üstün
-Eren Dağıstanlı ve/veya Cenk Yörükoğlu

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı  forumumuz önceki günün kararları hatırlatılarak başladı.

Forumun Metni*
*( Kısa çizgi (-) işareti söz alan konuşmacının başlangıcını temsil eder.)
-Jumbo’daki grev devam ediyor denildi. Greve destek olma önerisi sunuldu. Jumbo’daki işçilerin, maaşları  verilmediği ve zam yapılmadığı için greve başladığı  söylendi.
-İftarı Jumbo fabrikasının  önünde yapalım önerisi geldi.
-Yanlış anlaşılma olmasın diye müdahale edelim denildi. Çevre sorunu hem yerelde hem genelde var. 2B yasası, Gezi parkı genelde olan sorunlardır denildi. Belediyeden atılan şehir planlamacı arkadaş konuşmacı olarak önerildi. Yerel mi genel mi tartışılacak, karar verilmesi önerildi.
-Genel bir sorun tartışıldığında yerel konuşulmadan geçemeyiz denildi. İstanbul’daki tüm talan açıklanmalı, yerele de değinilmeli denildi.
-Balık halini gündeme getirdik, belediyeye bildirdik denildi. Gürpınar sahilinin yolu yok denildi. Belediye meclisine gidelim denildi. Yerelden başlayalım, önce Dereağzı, balık hali önemli denildi. Önce Beylikdüzünü düşünelim denildi.
-İstanbul genelinden ziyade yerelde sonuç alalım denildi. Buradaki sorunları biz biliriz, önce bu sorunları halledelim denildi.
-Önce yerel konuşulup sonra genele geçelim diye konuşulmuştu denildi. Yerel önerimizde ısrarcı  olduğumuzun göz önüne alınması gerekir denildi.
-Belediyeye karşı eylemler yapalım ancak belediyeye sosyal medya ve websitesi üzerinden de sorunları bildirelim denildi.
-Geçen hafta da aynı tartışmalar yaşandı, yerel ya da genel tartışmayalım, gelecek isimlere şart koymak isteyen varsa koysun yoksa bu isimler gelecekmiş gibi davranalım denildi.
-Belediyeden Gezi eylemleri ve Taksim dayanışmasına katıldığı sebebiyle atılan arkadaş  için saat 11:00’de basın açıklaması yapıldı denildi. Balık hali meselesi belediyeden alınan bilgiye göre doğru denildi. Beylikdüzü olarak eyleme az kişi katıldı denildi. Dönüp kendimize bakalım, gücümüzün farkında olalım denildi. Bize ait olan alanlar sermaye grubuna açıldı, sahip olmamız gereken alanlar elimizden alındı denildi. Büyüyerek ilerlemeyeli öğrenelim denildi. Genç arkadaşların önerileri öne çıkmalı  denildi. Sonraki panellerde eğitim, sağlık konusunda tartışılsın  önerildi.
-Moderatör, gençler çalışıyor, basımı bildirimi gençler yapıyor, gençler konuşmasa bile iş yapıyor dedi.
(Konuşmacı adayları  anons edildi, konuşmacı adaylarına itiraz eden çıkmadı.)
-Moderatör, dünkü tartışmayla alakalı söz aldı. Emek veren, çalışan arkadaşlara grup oldukları  sebebiyle ithamlarda bulunulduğu, grup olduklarını belirtmediklerini söyledi. Tek derdimiz AKP’nin politikalarıdır dedi. Hiç kimsenin reddedilmediğini, isteyenin çalışacağını, çalışana saygı  duyulması gerektiğini söyledi. Farklı fikirlerin zenginlik olduğu söylendi. Çarşamba günü kadın komisyonu etkinliğine katılım sağlanması istendi.
-Bildiri dağıtacak kadın arkadaşlara ihtiyaç var denildi. Jumbo işçilerine ziyaret ile iftar birleştirilmeli denildi. Üç etkinlik tek bildiri ile ortak çalışma olsun denildi. İnternetten desteğe ihtiyacımız olduğu söylendi.
-Moderatör, iftarı terketmeyelim ayrıca Jumbo’ya gidelim önerisinde bulundu. Önce desteğe sonra iftara gidelim denildi. Haftasonu desteğe gitmek daha iyi olur denildi.
-Bakırköy forumu yarın Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesini ziyarete gidecek, her forumdan üç temsilci seçilmesi çok kalabalık olmaması açısından uygun olur denildi. Seçelim gönderelim denildi.
(Dört kişi seçildi)
-Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesine destek için dayanışma olarak erzak gönderilmesi duyurusu yapıldı. Yarın için komisyon toplantıları çağrısı yapıldı. 
Süre dolayısıyla forum bitirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder