24 Temmuz 2013 Çarşamba

Ankara Eryaman Forum Notları (18 Temmuz)

Ankara Eryaman Forum Notları #201307-18
Forum iletişim bilgileri:
Facebook: https://www.facebook.com/groups/307882042677329/   Eryaman Direniyor
Yer: Eryaman 3. Etap (Gezi) Kavşağı Parkı
Tarih ve saat: 18.07.2013 21:00
Kişi sayısı: 60
Duyurular:
  • 16.07.2013 tarihli forumdaki gelişmelerle ilgili olarak, daha önce foruma katılmakta olan bir kişi tarafından düşünülerek uygulanan bayrak Yürüyüşü adlı yürüyüşe katılmama kararı ve gerekçeleri açıklandı.

GÜNDEM:
  • 20. Temmuz Cumartesi günü yapılması düşünülen eylem.

TARTIŞMA KONULARI/KONUŞMALAR
  1. 20 Temmuz Cumartesi günü bir grupça planlanan bayrak yürüyüşü” adlı yürüyüş bir partinin güdümündedir. Bu yürüyüşün asıl amacı bayrak için yürümek değil bir siyasi partinin propagandasıdır. Bayrakla kimsenin bir sorunu yoktur ve gündemde böyle bir sorun yoktur.
  2. Bu ayın özelliği göz önüne alınarak, 20 Temmuz Cumartesi günü yürüyüş değiöncesinde konser ve sinevizyon gibi etkinlikler de olan bir Yeryüzü İftarı düzenlenmesi önerildi.
  3. Cumartesi günü Yeryüzü İftarı düzenlenmesi yerine Güvenparktaki geniş katılımlı Yeryüzü İftarına gidilmesi önerildi.
  4. Güvenparktaki iftara bireysel katılım olabileceği, ancak gidemeyenler de düşünülerek Eryamanın boş bırakılmayıp bir etkinlik düzenlenmesi önerildi.
  5. Gezi direnişi süresince tutuklanmış arkadaşlarımızla dayanışma konusu konuşuldu ve diğer forumda tartışılabilmek üzere gündeme alındı.
  6. Eryaman'da önemli sorunlarımızdan olan Susuz Gölü Rant Yolu ve hastane yapılmak üzere imarda görülen arazinin kentsel dönüşüme açılmasının yanı sıra, Optimum AVM ve Şeker Fabrikası arasında kalan alanda tren bakımistasyonu yapılacağı konusu daha sonraki forumda konuşulmak üzere gündeme getirildi.


KARAR
  1. Bir grupça Cumartesi günü düzenlenecek olan bayrak yürüyüşü” adlı yürüyüşe, bir siyasi partinin propagandası amaçlı olduğundan katılmama kararı oybirliği ile alındı.
  2. 20 Temmuz Cumartesi yeri ve tam saati ertesi gün belirlenmek üzere, Yeryüzü İftarı ve öncesinde de konser ve sinevizyon gibi etkinlikler düzenlenmesine karar verildi.

SONRAKİ TOPLANTI:
Tarih ve saat: 23.07.2013 Saat: 21:00
Yer: Eryaman 3. Etap (Gezi) Kavşağı Parkı
Önerilen Gündem Maddeleri:
  • Gezi direnişi süresince tutuklanmış arkadaşlarımızla dayanışma
  • Optimum AVM ve Şeker Fabrikası arasında kalan alanda tren bakım istasyonu yapılma planı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder