30 Temmuz 2013 Salı

Kozyatağı Kriton Curi Parkı Forum Notları (29 Temmuz)

- Bir konuşmacı film gösterisi organize edebileceğini bildirdi. Teknik ekipman ihtiyacını bildirdi. Film gösterisi ne zaman yapılacağı oylayalım dedi. 

- Perşembe günü yapılabileceğini belirtti. 

- İletişimin önemini anlattı. 

- Çekmeköy’den gelen bir katılımcı konuştu. Yoga hocası olduğunu ve farklı forum alanları ziyaret ettiğini bildirdi. 

Bütün işleri kadınların üstlendiğini ve gençlerin daha fazla görev almasını gerektiğini vurguladı. Gençlere çok güvendiğini ve bir anne olarak çocuklarını eylemlere teşvik ettiğini, hiç korkmadığını belirtti. 

Eğer bir şeyler olacaksa olsun annelerin mutlaka çocuklarına destek vermeleri gerektiğini bildirdi. 

- Kütüphane komisyonu kurulsun. Birkaç arkadaş gönüllü olarak görevi kabul etti. 

- Kütüphane için yerimiz yok, ilk önce yer ayarlamak lazım dedi. Kütüphane yeri için Belediye ile görüşülebilir, belki bu konuda çözüm önerileri olabilir. Komisyon Belediye ile görüşmeli dedi. 

- Çarşamba günü (31.07.2013) bir kitap getiren bir kitap alabilir takas yöntemi ile kütüphane faaliyeti başlatabileceğimizi bildirdi. 

- İkinci kez katıldığını ve bundan sonra bu foruma katılacağını bildirdi. 2014 yerel seçim yaklaştığını ve yerel yönetimden ne bekliyoruz nelerin yapılmasını istiyoruz tartışalım daha somut hale getirelim dedi. 

- Caferağa forumdan iki arkadaş Caferağa Mahallesi Örgütlenme Modeli Taslağı dağıttı ve bu modeli tanıttı. (taslak eklidir) 

- Mahalleler arası iletişim nasıl yapılacağı soruldu. 

- Mahalleler arası iletişim aşamasına henüz gelinmediğini konu çok yeni işin başlangıcında olduklarını belirttiler. 

- 02.08.2013 Cuma günü saat 21:30 Kriton Curi Parkında bir film gösterisi organize edileceğini bildirildi. Film gösterisinden sonra yönetmen ve bazı oyuncalar ile söyleşi yapılacağını duyuruldu.

2 yorum: