16 Temmuz 2013 Salı

Boston Forumu Notları (8 Temmuz)

- 14 temmuz Harvard Meydani’nda (Harvard Universitesi kampusu onu) mumlarla anma eylemi yapilarak, direnis sirasinda hayatini kaybedenler anildi. Turkiye’de olaylar boyunca yasanan ve yasanmakta olan siddet hakkinda bildiri dagitildi. 


- 25 Haziran’da John Adams Court House’ta, 28 Haziran’da ise State House’ta Amerikali hukukcularla gorusmek uzere Boston’a gelen Turk hakimler icin aktivite duzenlendi. Adli usulsuzluklere yogunlasan yeni basin bildirisi hazirlandi.

- 18 Haziran’da Copley Square’de, 22 Haziran’da Quincy Market’te duranadam/durankadin protestosu yapildi, bildiri dagitildi. 

- 9 ve 16 Haziran’da Harvard Square’de protesto yapildi, bildiri dagitildi.

- 12 Haziran’da Copley Square’de protesto yapildi, bildiri dagitildi.

- 11 Haziran’da Amnesty International - Uluslararasi Af Orgutu Boston Subesi’ne bilgilendirici (kentlesme, insan haklari ihlalleri, Gezi sureci) sunum yapildi; anma eylemi (candle vigil) icin destek sozu alindi.

- 5 Haziran’da Boston Turk Konsoloslugu onunde ve Copley’de protesto yapildi ve bildiri okundu.

- 1 Haziran’da Boston Common’da protesto yapildi, bildiri dagitildi, ve basin bildirimiz okundu.

- Akademisyenlere gonderilecek mektubun da dahil oldugu imza kampanyalari ve bilim dergilerinde cikacak yazisma icin New York’la ortak basin toplantisi icin cabalar devam ediyor.

Gundem:

1. State House’ta Turkiye ile ilgilenen ama bugune kadar tarafli bir sekilde Turkiye ile ilgili yanlis bilgi verilen vekillere bilgilendirici sunum (15 temmuz-on toplanti)

2. New York, San Francisco ve Philadelphia gruplariyla ortaklasa yapilan yerli ve yabanci akademisyenlerle Turkiye konulu soylesiler, bunlarin duyurulmasi amacli kurulacak blog/forum (konusakonusa.org)

Ilk soylesi yapildi, ikinci soylesiye hazirlaniliyor. Ekonomi, sosyal olaylar, Turkiye’nin imaji, meclis baraji meselesi, akademik ozgurluk, cevre politikalari, kentlesme, hukuk vs. hakkinda hem yerli hem yabanci akademisyenlerle yapilacak soylesiler icin twitter ve forum uzerinden soru toplanacak. Soylesilerin ses kayitlari/ videolari/ transkripsiyonlarinin basin/ yayin ve diger forumlar araciligiyla duyurulmasi hedefleniyor. 

3. Yeni televizyon/yayin kanali kurma projesi (NY Times ilani icin toplanip artan parayla yapilacak projeler icinde boyle bir oneri vardi). Ustream’e gore daha kaliteli goruntu/yayin

4. Amerikada’ki senatorlere mektup yazmak, aramak. Individual olarak yapilabilir; veya is bolumu yapilabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder