16 Temmuz 2013 Salı

Küçükçekmece Forumu Notları (15 Temmuz)

Küçükçekmece Dayanışması’nın 15 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirdiği forum için 21:30’da amfi tiyatroda buluşuldu.
Moderatörün ve gündemlerin belirlenmesinin ardından forum başladı.
-          Cennet Forum’da gerçekleştirilen takas masasının Küçükçekmece Forum’da da açılması önerildi. Bu öneri kabul edildi.
-          Cennet Forum’un son forum kararları Cennet Forum’dan gelen biri tarafından okundu.
-          Pazartesi günleri genel tartışma-planlama yapılması, Çarşamba günleri Siyaset Atölyesi, Cuma günleri de etkinlik gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
-          Kentsel Dönüşüm Atölyesi: Küçükçekmece’yi tehdit eden kentsel dönüşüm uygulamaları ile ilgili daha ayrıntılı araştırma yapılacak. Bu konu ile ilgili Küçükçekmece Dayanışması’ndan bir şehir plancısı ve bir avukat görev aldı.
26 Temmuz Cuma günü amfi tiyatroda kentsel dönüşümle ilgili etkinlik gerçekleştirilecek. Bu etkinliğe konunun uzmanları da davet edilecek. Ayrıca katılım için derneklere çağrı yapılacak. 20 Temmuz Cumartesi’den itibaren el ilanı-bildirilerle bu etkinliğe çağrı yapılacak.
21 Temmuz Pazar günü de kentsel dönüşümün öncelikli tehdidi altında olan Kanarya Mahallesi’nde bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Bu yürüyüş için 16:00’da Kanarya İstasyon çıkışında buluşulacak.
-          Siyaset Atölyesi: Siyaset atölyesi her Çarşamba “Nasıl bir dünya istiyoruz?” üst başlığı ile gerçekleşecek. Her hafta gelen önerilere göre bir alt başlık belirlenecek. Bu Çarşamba (17 Temmuz) gündemdeki anayasa tartışmaları ile de bağlantılı olarak “Anayasa” başlığı tartışılacak.
-          Gezi Tutsaklarına Özgürlük Etkinliği: 19 Temmuz Cuma günü amfi tiyatroda hem Taksim şehitlerini anmak hem de gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekmek için etkinlik düzenlenecek. Etkinlik programında müzik dinletisi, tiyatro, resim sergisi, pandomim gösterisi olacak. Bu etkinliğe çağrı yapmak için 17 Temmuz Çarşamba günü 19:30’da Küçükçekmece Taş Köprü üzerinde buluşulacak ve el ilanı dağıtılacak.
-          Ağır yaralı olan direnişçilere ziyaret gerçekleştirilmesi önerildi. Bununla ilgili net bir karar alınmadı. Çarşamba günü netleştirilecek. Ayrıca Çarşamba günü gerçekleşecek Siyaset Atölyesi öncesinde forumlar arası koordinasyon üzerine de konuşulacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder