31 Temmuz 2013 Çarşamba

Bakırköy Çamlık Parkı Forum Notları (24 Temmuz)

Duyurular

1. Kültür ve Sanat Çalışma Grubu 25 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’da Çamlık Parkı’nda toplanacak.

2. Sağlık ve Spor Çalışma Grubu 25 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’da Çamlık Parkı’nda toplanacak.

3. Çevre ve Şehir Planlama Çalışma Grubu 27 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’da Çamlık Parkı’nda toplanacak.

4. Siyaset ve Fikir Çalışma Grubu gelecek haftadan itibaren her Perşembe saat 20.00’da Çamlık Parkı’nda toplanacak.

5. Çamlık Parkı Forumu’ndaki üniversite öğrencilerine, öğretim görevlilerine hitaben şu duyuru yapıldı. Üniversitelerde yapılmakta olan forumlar 26 Temmuz Cuma günü İTÜ Ayazağa Kampüsünde toplanacaktır. Bu ortak yapılacak forumun muhtemel gündemlerinden biri, polisin üniversiteye girişini engellemek konusudur.

NOT: Çalışma grupları ve forumla ilgili diğer konular hakkında bilgi edinmek için forum gönüllülerinin telefon numarası: 0541 897 29 16

Gündem Konuları

1. Siyaset ve Fikir Çalışma Grubunun foruma getirdiği öneriler tartışmaya açıldı. Buna göre;
-Haftada iki serbest kürsü kurulması üzerine konuşuldu. Buna göre; Biri Çamlık Parkı’nda biri Bakırköy’deki başka bir parkta olmak üzere haftada iki serbest kürsünün kurulmasına karar verildi. Çamlık Parkı’nda kurulacak kürsünün gündemini Siyaset ve Fikir Çalışma Grubu belirleyecek. Diğer parklardaki serbest kürsü, forumu tanıtım amaçlı olacağı için serbest gündemle kurulacak.

-25 Temmuz Perşembe günü kurulacak Serbest Kürsü’de başlık olarak ‘Kimiz, Neyiz?’ tartışılacak. Forum oybirliğiyle onayladı.

-Diğer parklarda kurulacak olan ilk serbest kürsünün 2 Ağustos Cuma günü Millet Gezi Parkı’nda yapılmasına karar verildi.

2. Hayvan haklarıyla ilgili ayrı bir çalışma grubunun kurulması gerektiği söylendi. Bununla ilgili yapılacak olan çalışmalar önümüzdeki günlerde foruma sunulacaktır.

3. İletişim ve Tasarım Çalışma Grubunun foruma getirdiği öneriler tartışmaya açıldı. Buna göre;

1. Facebook Beğeni Sayfasının Çamlık Forum’unun resmi sayfası olarak kullanılması, DirenBakirkoy facebook grubunda serbest kürsü olarak kullanıma devam edilmesi. (Duyurular, Haberler, Forumu ilgilendiren konular iletişim grubu tarafından sayfada yayınlanacak. Grupta yayınlananların forumu bağlayıcı özelliği olmayacaktır.)
2. Facebook Sayfa Yönetmeliği oluşturulacak ve bu yönetmeliğe uymayan yazılar ve yorumlar yayınlanmayacak/silinecek. (Facebook Sayfasındaki Paylaşımlar sadece adminler tarafından yapılacak)
3. Sosyal Medya Araçlarında yayınlanan duyuru, haber, vs gibi yazılar aynı dili kullanılarak yazılacak. (Web Sitesi – Facebook – Twitter entegre çalışacak. Bilgisayar kullanmak istemeyen katılımcılarımız için SMS ile bilgilendirme yöntemine geçilecek )
4. İnstagram kullanmaya başlayacağız.
5. Foursquare kullanımı ile Sosyal Medya Protestoları yapılacak. (Boykot yapılacak mağazaya giderek check in yapılacak)
6. Youtube Channel kullanımı yapılacak.
7. Dışarıya ve içeriye servis edilecek Görseller tek tema üzerinde toparlanacak. (Facebook Duyuru görseli, Websitesi yazı görseli, Banner, Pankart Görseli vs)
8. Forum içi yada Forum dışına servis edilecek , Duyuru, Haber, ve Görsel Unsurlar(Fotoğraf-Video) iletişim grubu tarafından servis edilecektir. Ör: Çalışma grubu etkinlik takvimleri, fotoğrafları, yada bilgilendirmeleri
9.İç ve Dış dahil tüm iletişim, iletişim grubunun sorumluluğundadır. Diğer Forumlarla iletişimide yine “iletişim grubu” sağlayacaktır.
10. Forum katılımcılarımız fark ettiği, yada yayınlamasını gerekli gördüğü haber ve duyuruları bilgi@direnbakirkoy.commail adresine gönderilecek. 1
4. Pazartesi günü yapılacak olan Yeryüzü Sofrası etkinliğinin tanıtımının nasıl yapılacağı konuşuldu.

-Yeryüzü Sofrası’yla ilgili ayrıntıların Forum Gönüllüleri ve ilgili diğer arkadaşlar tarafından bir an önce netleştirilip buna uygun afişlerin İletişim ve Tasarım Çalışma Grubu tarafından tasarlanmasına karar verildi.

-Cumartesi ve Pazar günleri stand çalışmasının yapılmasına, mahalle mahalle gezip el ilanlarının dağıtılmasına karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder