18 Temmuz 2013 Perşembe

Eskişehir Ali İsmail Korkmaz Parkı Forum Notları (16 Temmuz)

- Ali’nin davasında yeni bir gizli tanığın olduğu bilgisi verildi.

- Daha önce gözaltına alınıp tutuklama talebiyle mahkemeye gönderilen ancak serbest bırakılan (S.K.) şahsın şu an şehir dışına çıkarıldığı bilgisi verildi.

- Her bulunan faile Ali’nin faili olarak bakılmaması gerektiği söylendi.

- Faillerin ve görgü tanıklarının bulunmasına adına afiş ve sticker çalışmalarının yapıldığı ancak bunların hızlı bir biçimde polisler tarafından çıkarıldığı bilgisi verildi. 3 Haziran gecesi orada sopalı saldırıya uğrayan kişilerin İHD’ye ulaşmalarının video kayıtlarındaki şahısların yakalanması adına gerekli olduğu, serbes bırakılan S.K.’ye dair herhangi bir şikayette bulunulmadığı için bırakıldığı söylendi.

- Avukat bilgisine göre polisler tarafından 250 kadar kişinin dövüldüğü bilgisi verildi ve darp gören kişilerin kesinlikle savcılığa gidip suç duyurusunda bulunması çağrısı yapıldı.

- Bu afişleme çalışmasının arttırılması hatta abartılarak sürdürülmesi gerektiği yönde herkes hemfikir oldu.

- Faillerin bulunması ve tanıkların artması adına legal olarak reklam bilboardları kiralanıp bu şekilde de afiş çalışması yapılacağı söylendi. Afişlerin tasarımı hazır.

- Geçen akşam forum alanı yanında 2 parti arasında gerçekleşen kavganın forumun atmosferini bozduğu insanlarda güven eksikliğine yol açtığı ve bu sebeple gelemedikleri söylendi.

- Eskişehir’de bir gözaltı olduğunda refleks olarak sokağa çıkabiliyor olmamamız gerektiği vurgusu yapıldı.

- Barlar Sokağı esnafının cumartesi günü düzenlenen eylemlerin işlerine zarar verdiği gerekçesiyle başka bir gün yapılması çağrısı olduğu duyurusu yapıldı. Biz sizi destekliyoruz “ama” denmesi “biz de mi eylemlere gelelim yani” dendiğini aktaran arkadaştan sonra forumun “evet” diyerek ve gülerek yanıt verdi. Bunun için bir tartışma yürütülmedi.

- Parkın isminin değişmesine dair Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini aktaran arkadaşımız, meclis takvimi çerçevesinde işlerin yapılacağını, ağustos ayındaki tatil sebebiyle değişim işleminin eylül ayına kalacağı ancak bunun peşinin bırakılmayacağı söylendi. Belediyeye verilmek üzere imza da toplanacağı bildirildi.

- Adliyede adalet nöbetleri tutulmasına dair görüşler dile getirildi. Önümüzdeki Perşembe -18 Temmuz- ilk nöbetin başlamasına karar verildi. Saat 16:00-18:00 arası tutulacak nöbette "Ali’nin Katillerini İstiyoruz. Kaybettiğiniz Görüntüleri Bulun" pankartı kullanılacak. Ayrıca Salı ve Perşembe günlerinin adliyenin en kalabalık günleri olduğu söylendi.

- Ali’nin ölümüyle ilgili olarak sadece Dr. Hasan Gülcü’nün değil olayın acil bölümünde gerçekleşmesinden ötürü farklı doktorlarında bu konuda ihmalleri olduğu dile getirildi. Hasan Gülcü için bakanlık tarafından soruşturma açıldığı ancak Eskişehirde doktoru kimsenin savunmak istemediği bu sebeple davaya şehir dışında bakılacağı söylendi. Detayları daha sonra açıklanmak üzere hastaneye bir yürüyüş gerçekleştirilecek ve isteyen kişiler Ali’nin maskesini yapıp takacaklar.

- 17 Temmuzda kurulacak halk sofrası için geleceklerin sofra bezi ve minder getirebilmesi iyi olur dendi. Sofranın ardından çoğunluğu üniversite öğrencisi olanlara yapılan gözaltı, tutuklamaları ve polislerin üniversite içlerine girebilecek olmasını protesto etmek adına Anadolu Üniversitesi’ne yürüyüş düzenlecek. Yürüyüşte "Ali’nin Katillerini Üniversitemizde İstemiyoruz" pankartı da taşınacak. 


- Ali’nin vefat ettiği gün Alevi geleneklerine göre duasını okuyan bir Dede konuşma yaparak bu helva dağıtım işinin diğer güncel politik meselelerinin önüne geçme durumu söz konusu olmadan yapılacağı ve durumun dinileşmesi gibi bir şeyin söz konusu olmadığı dile getirdi.

- Rektörlüğün kendi üniversite öğrencisi olan Ali için bir açıklama yapması adına şahsına çağrı yapıldı belirtildi.

- Polisin yeni dönemde üniversitelere girecek oluşunun öğrenciler açısından ne gibi durumlara yolaçacağı ve aslında daha öncesinde de bunun ÖGBler tarafından yapılıyor oluşu ve üniversite içinde yapılan eylemler sırasında eylemcilere yönelik tehtidkar söylemlerde bulunuyor olmaları bu durumun sinyallerinin çok önceden verilmiş olduğu dile getirildi. Anadolu Üniversitesi’nin yetkililerce üniversiteleri kontrol altına alma amacıyla çıkarılan yasa ve yönetmelikleri ilk uygulayan üniversite olduğundan bahsedildi. Yeni dönemde bu durumlara yönelik uygulamarını protesto etmek için mücadelenin büyütebileceği ve çadırlar kurulabileceği dile getirildi.

- Ali’nin abisiyle diyalog halinde olan bir arkadaşımız, abi Gürkan’ın bir anaokulunun sınıfını yenileme fikrinde olduğunu dile getirdi ve buna destek olunması çağrısı yapıldı.

- Önümüzdeki foruma gündem olarak Eskişehir’de de Taksim Dayanışması gibi bir oluşumun olması fikri tartışılacak. Eskişehir Dayanışması adı olarak düşünülen oluşumun eylemleri ve organizasyonları planlayıp yayma konusunda kolaylık oluşturacağı dile getirildi. Dayanışma’da meslek odalarının ve örgütlerinin yer alması gerektiği söylendi.

- Polis şiddetini daha bütünsel ve tarihsel olarak görebilmek için Mardin’e Diyarbakır’a bakılması gerekliliği belirtildi. Katılımcılar bu görüşü destekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder