25 Temmuz 2013 Perşembe

Esenyurt Forum Notları (22 Temmuz)

22 TEMMUZ PAZARTESİ 2 TEMMUZ PARKI FORUM NOTLARI
Her Pazartesi yapılan forumlar Avcılar Yeşilkent Mahallesi 2 Temmuz Parkında 22 Temmuz’da yapıldı. Forumun bu haftaki konusu halk demokrasisi! 2009 yerel seçimlerinde halkın oyları ile seçilenleri çağırarak “mahalle adına neler yaptılar, neler yapmadılar ve halkın talepleri neler” içeriği ile forum yapıldı. Bu bağlamda Avcılar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yıldırım ve Naim Kalem ve Mahalle Muhtarı Hasan Sedef forumdan bir hafta öncesi (Naim Kalem aynı gün davet edildi) davet edildi.
8 Temmuz’da Gündeme Alınan Aydınlatma Sorunu Çözüldü!
Forum açılışında 8 Temmuz’da yapılan forum parkın aydınlatması gündeme alınmış ve bunun için heyet oluşturulmuştu. Heyet ilk önce Muhtar Hasan Sedef’le görüştü. 15 Temmuz Forumunda ışıklandırma sorununun çözülememiş olması tartışılmıştı. Muhtarın çözüm olmadığından kaynaklı Avcılar Belediyesi ile görüşme yapılması kararlaştırılmıştı. Belediyenin park ve bahçeler müdürlüğü ile görüşmeler yapılmış bu görüşmeler sonucu 19 Temmuz Cuma günü aydınlatmalar yenilenmiştir. Parkın ışıklandırma sorunu heyetimizin yaptığı görüşmeler sonucu çözülmüştür.
Saat: 21:00 da forum başladı. Forum ilk olarak Gezi sürecini anlatan kısa film ile başladı. Sinevizyon sonrası 2. Kısma geçildi. Yerel yönetimlerde yer alan Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtar ile mahallenin sorunlarının tartışılmasına geçildi. Foruma katılacaklarını beyan eden meclis üyeleri ve muhtar foruma gelmediler. Katılımcılar ile halkın oyları ile seçilen bu arkadaşların halk toplantılarına neden katılıp hesap vermekten kaçındıkları tartışıldı.
“Biz bu arkadaşları seçildikleri günden bu güne kadar mahalle sorunları ile ilgilendiklerini görmedik. Muhtar’da çalışmıyor.”
“Biz seçiyoruz, bize hesap vermekten kaşıyorlar. Muhtarlığa gittiğimizde Muhtar dalga geçer gibi yaklaşıyor, çözüm üreten biri değil.”
“Muhtarı bizim federasyon (İ-ANAKDEF) aday gösterdi ve herkes destekleri. Federasyon önümüzdeki seçimlerde aday gösterdiğinde halkın güvenini nasıl alacak?”
“Mahallemizin birçok sorunu var. En önemli sorunlarından biride uyuşturucu. Her köşe  başında uyuşturucu satılıyor. Bu parkta bulunan büfe de uyuşturucu satışında merkez görevini görüyor. Kimse ailesini parka göndermek istemiyor. Çünkü burada aileler rahatsız oluyor. Uyuşturucu satılan bir yerde aileler nasıl oturacak. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor.”
“Evet arkadaşlarımız doğru söylüyor. Sadece ailelerimiz değil gençlerimizi de giderek bu batağa çekmek istiyorlar. Bunlarla konuşmakla çözülecek bir şey de değil.”
“Mahallemizde çöp konteynırı yok. Biz mahallemizde imza topladık,  kendim fotoğraflar çekerek CD halinde belediyeye sunduk. Tamam çözeceğiz, konteynır yerleri yapıyoruz dediler, aylar oldu bir şey yapmadılar.”
“Ben  arkadaşımla Salı Pazarından Pirsultan Derneğine kadar elimdeki çöpü atacak konteynır bulamadım. İnsanlar çöplerini atmak için uzunca yol yürüyorlar.”
Kararlar
“Mahallenin Çöp Konteynırı sorununun Çözülmesi için heyet oluşturuldu. Heyette Tülay, Mesut ve Ahmet görev aldılar.”
“Mahalle gençliği geniş kapsamlı yapacağı toplantıya gençlerin katılımını sağlamak için herkes duyuru yapacak.”
“Parkımızı çetelere bırakmamak için düzenli etkinlikler yapmak. Pazartesi forumları tekrar edecek.”
#direnyesilkent

ARDIÇLI YEŞİLKENT MAHALLE GENÇLİĞİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder