25 Temmuz 2013 Perşembe

Kozyatağı Kriton Curi Parkı Forum Notları (18 Temmuz)

Toplam olararak 6 kisinin hayatini kaybettigi gezi parki eylemi ardindan baslatilan polis operasyonlari medya karartmasi altinda devam ettigini dusunen bir konusmaci sole  bir elestiri dile getirdi.. goz altina alinan ve  evlerinden is yerlerinden alinan insanlara istinat edilen suclamalar gasp kamu malına dolaylı yoldan saldırı ve yagma. emnıyet kuvvetlerıne tacız mukavet  darp  gibi adi suclar kapsaminda eylemcilerin itibarsizlastirilmaya calisildigini solemeye calismisti.
Bir diger konusmaci ise sirf gezi parki eylemine katilan arkadasinin isten cikarildigini ve 6 arkadasinin goz altinda bulundugunu ifade ederek sirketin isten cikarmalarini personelden gizleyerek  taraf oldugunu solemisti. sosyal medya da da yalan ve maniplasyonlari elestirmisti..
Bir diger konusmaci legal ve illegal orgut normlarini elestirmisti ve illegalizmi sorgulamaya calisan kucuk bi konusma yappti fakat konudan cok uzaklasti...
Sonra kadin haklari ve 16 yasinda ki ozurlu bir kiza yapilan tecavuz ortpas operasyonunu dile getiren guzel bir insan konusma yapti. Feodal yapıdan, bu yapıdaki kadının yerinden, toplumun kadın algısından, feminizimden bahsetti ve erkeklerin feminist olması gerekir dedi. Bu algıyı yıkması gereken ve buna emek vermesi gerekenin kadınlardan çok erkekler olması gerektiğini vurguladı.
Başka bir katılımcı konusma yaparak cinsellik dinsellik ve toplum adina etkisi dusuk bir konusma yaptı.
Aile kavraminin sorgulanmasi ve insanlari sevismeye daha fazla sevismeye ihtiyaclari oldugunu ifade etmeye calistim.
Başka bir katılımcı sınıf kavramından bahsetti ve Gezi’deki süreci değerlendirirken beyaz yakalıların başı çektiğine değindi. İşçi sınıfının neden bu kadar geri çekildiği, sendikaların neden bu kadar vasıfsızlaştırıldıkları ile iligli fikirlerini paylaştı. Basınla ilgli yaptığı değerlendirmesinde Sözcü gazetesininde gayet yanlı haber yaptığından bahsetti. Milliyetçilik kavramının değerlendirmesini yaparken forum biraz hararetlendi.
Bir arkadasimiz daha sonrasinda Sahte esnaf manifestosundan bahsederek esnafin satin alindigini ve hukumet tarafindan kontrol edildigini ifade etti.
Bir diger konusmaci gezi eyleminin kisisel ozgurlukler eylemi oldugunu ve hukumetler tarafinda kontrol edilmek istemedigini belirti.. kimse cocuk sayimiza yememize icmemize karisamaz diye ekledi...
Hukumeti istemiyoruz demek yetmez bence oy kullanirken sandiklarimiza daha fazla sahip cikalim dedi bir bayan arkadas..
Bir dostumuz da yarginin hantal ve yetersiz oldugundan bahsetti ve bagimsizlik yok dedi...
Başka bir katılımcı tek bagimsiz olan yapilar bizleriz. Zaten onemli olanda bizleriz. Anarsizim degil fakat bireysellik kitlesellikten daha muhtesem ve egitici  dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder