27 Temmuz 2013 Cumartesi

Üsküdar Doğancılar Parkı Forum Notları (15 Temmuz)

Üsküdar Doğancılar Parkı Forumu Notları ( 15 Temmuz2013)

ÖN NOT:
Forumumuz parkta iftarını yapan arkadaşlarımız ve diğer arkadaşlarımızın iftar sonrası katılımıyla saat 21:40'ta başladı.Bugün konuğumuz Mısır'da yaşamış ve araştırmalar yapmış Yazar-Gazeteci Sean David Hobbs'la söyleşi yapıldı.
ÖNERİLER, DUYURULAR ve KARARLAR
-16-07-2013'te 20:30'da Üsküdar Turyol iskelesi yanında Antikapitalist Müslümanlar,Devrimci Müslümanlar,İcadiye Forum,Kuzguncuk Forum ve Koşuyolu Forumunda katılımıyla yeryüzü iftarı yapılacağı bilgisi verildi.
-Bir katılımcı 2008 yılında Üsküdar'da babası tarafından eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız'ın katili olan babasının henüz yakalanmadığını ve bununla ilgili bir şeyler yapmak adına bir metin hazırladıklarını,hazırlanan metin oylandıktan sonra çeşitli portallarda ve bloglarda Üsküdar Dayanışma olarak yayınlayabileceğimiz nerisinde bulundu.Öneri oylandı ve kabul edildi.
-Heybeliada'da yapılacak etkinlikle ilgili kesin tarih ve bilgi paylaşımından sonra koordine olup etkinliğe destek verme önerisi yapıldı.Yine Sivriada ve Yassıada için yapılacak etkinliklere katılım önerisi yapıldı.
-Kuşadasına gidecek bir katılımcı Üreticiden-Halka organizasyonu için oradaki üreticilerle iletişime geçebileceğini söyledi.
-Forumda oluşturduğumuz masalar için yeni gelen katılımcılardan destek istendi.
-20-25 Ağustos'ta Göztepe Özgürlük Parkında diğer forumlarında katılacağı organizasyon için Pazar günü saat:17:00'de Gezi  Parkında toplanacağı bilgisi verildi.
-Abbasağa Forumuna katılan bir katılımcımız oradaki forum işleyişini örnek alabileceğimizi belirtti.Özellikle konuşma sırası ile ilgili işleyiş için.
-BirGün gazetesi'nin Hava Yollarında uçağa ve bekleme salonlarına bırakılma eyleminin devam etmesi gerektiği ve gazeteye açılan davaya tepkimizi göstermemiz gerektiği önerildi.
-Yeditepe Ünv.Asistan Dayanışmasından bir katılımcı üç arkadaşlarının işine son verildiğini ve sigortasız çalıştırıldıklarını söyledi.Haklarını aramak için kamu oyundan destek istediklerini belirtti.

Sean David Hobbs konuşmasından satır başları;
-Ordunun 1952 Nasr dönemi sonrası aslında hep iktidarda olduğu,Nasr'ın diktatör ama sosyalist yasaları barındıran bir yönetim şeklinin olduğunu belirtti
-1970 sonrası Mısır'ın kapitalist düzene yöneldiği ve İsrail-Mısır-ABD barışının kurulduğunu ve bu dönemin Mısır için çok önemli olduğunu belirtti.Bu dönemden sonra Neoliberalizm'i benimseyen ve uygulayan bir devlet olduğunu söyledi
-Mübarek döneminde daha kapitalist bir ülke olduğunu(özellikle 1980 sonrası)
-iki buçuk yıl önce Tahrir'de Gezi eylemine benzer bir Halk ayaklanması olduğunu,buna rağmen Gezi ve Tahrir'in birbiriyle benzeşmediğini söyledi
-Mursi'nin Amerika'da eğitim aldığını ve seçim dönemi birden ortaya çıkıp bir anda parladığını söyledi.Şu anda bir sembole dönüşmüş durumda dedi.
-Mısır'daki ordunun halkın ordusu olduğunu düşünmediğini söyledi
-Mısır'daki kadınlar çok zor şartlar altında olduğunu,yaşayan yabancı kadınların %86'sının,Mısır'lı kadınlarlarında %99'nun sürekli tacize maruz kaldığını ve bunun için öncelikle erkeklerin bir araya gelip bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.
-Mısır halkının seçimlerde Türkiye ile benzeştiğini ve halkın fikir değiştirebileceğini söyledi.
-Mursi yanlılarının silahlandığını ve tepkilerinin seçimle gelmiş birinin bu şekilde indirilmesine olduğunu belirtti.
-Fethullah Gülen'le ilgili de araştırma yaptığını söyledi.Buna istinaden gelen sorulara cevabı;Amerika'da genel olmasada bazı güçlerin Gülen'e destek olduğunu düşünüdüğünü çünkü okullarının önemli bir yerde olduğunu.Gülen'in kendini iyi bir din adamı ve iyi bir kapitalist olarak tanıttığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder