31 Temmuz 2013 Çarşamba

Maçka Parkı Forum Notları (30 Temmuz)

-TMMOB yasası ile ilgili olan eylem ile ilgili bilgi verildi.
Basın toplantısı yapıldı .Cumhurbaşkanlığına çağrıda bulunuldu. Mevcut anayasaya ve uluslararası sözleşmeye aykırıdır. Gezi parkında taksim dayanışma ve TMMOB için göz altı olmadı ancak parkta 14 kişi (evsizler ve Beşiktaş taraftarları göz altına alındı.)

-Akşam üzeri Kazova işçilerine destek olmak için o bölgeye gidildi. 40 kişi civarında toplanıldı. Ziyaret edilip geri foruma dönüldü.

- Logo, afiş, broşür, pankart kurumsal kimlik çalışmalarının önemli olduğu söyleniyor. Profesyonel destek alabiliriz. Bir arkadaşın bu konuda bir dahaki ay destek olabileceği söylendi.

- Forum yordamı oylanıyor.Amaç, Hedef ve İlkeler okundu ve tartışıldı. Evlerinde izole edilmiş lafının insanlara dokunabileceği söylendi , bu lafın kırıcı olabileceği söylendi. Günlük hayatların rutinine ifadesi eklenebileceği söylendi. Forum yordamı onaylandı. Tolganın maddesi'de yordama geçecek. Oylama yapıldı, kabul edildi. Eylül'ün ilk Salı'sına kadar geçerlidir. 

- Mahallelerin koordinasyonu ve bayramlaşması gündemi önerildi.

- Kısa orta ve uzun vade'li planlarımız ve mahallelerin koordinasyonu konuşulacak. 

- Kısa vadeli planların konuşulması önerildi. 

- Tuzla ve Şahintepe tiyatro için destek istedi. Etkinlik planı çıkarma önerisi geldi.

- Plan Başlıkların belirlenmesi talep edildi. 
Kısa vadeli projeler olarak bayramın üçüncü günü, iftarın başka bir versiyonun mahallemizde tanışma ve bayramlaşma organizasyonlarının düzenlenmesi konuşuldu. 

- Parkların ortak bir şekilde hareket etmek için kısa uzun ve orta vadeli planların konuşulması gerektiği söylendi. Gündemlerin merkezileştirip parkların koordinasyonunda konuşulmuş ve insanların bu planlar ile ilgili düşünüp gelmesi dış koordinasyon tarafından tavsiye edildi.

- Teşvikiye, Nişantaşı ve Maçka'dan bir ütopya karar çıkarılması teklif edildi. 

- Mahallede bir ortak çalışma yapılması önerildi. Teşvikiye mahallesinde bir pilot proje olarak ürettiğimiz düşünceleri mahallelerde de paylaşılması önerildi. Pazar pikniklerinde üretilenlerin mahallelerde de paylaşılması önerildi. Yer yüzü sofrası gibi ortak bir bayramlaşma toplanması gündeme geldi. Herkesle tanışmış oluruz. Mahalle muhtarı seçmek de önemli , diğer mahallelere örnek olabiliriz.

- Abbasağa ile birlikte bir çalışma yürütüp bazı bölgelere bayramlık kıyafet yardımı konuşuldu. 

- Etiler forumundakiler 100 kişi görünce üzülüyoruz diyorlarmış. Kapı kapı gezip kim olduklarını ve ne yaptıklarını anlatıyorlarmış . 

- Bayramlaşma için Cumartesi günü- 3.gün karar verildi. Komite seçildi. Perşembe günü komite çalışıp çalışmalarını getirecek. 
...
Pablo Neruda hakkında bilgi veriliyor. Buğdayın türküsü şiirinin ilk 4 mısrası İspanyolca olarak okundu. 
Neruda'dan 4 şiir okunacak. Nazım Hikmet'den de ceviz ağacı şiiri okundu.
...
Gündemler ve toplantı sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder