15 Temmuz 2013 Pazartesi

Büyükada Forumu Notları (14 Temmuz)

- büyükada forum iki ayrı aşamada ilerliyor. 
 
* önce gezi ruhu ve gezi parkı üzerinden 
sonra 
* ada ve çevresi sorunları ve yapılacaklar 

14 temmuz forumunda gezi parkı sonrası halen süren polis şiddeti üzerine konuşuldu ve bu şiddete karşı ne yapabileceğimiz tartışıldı. 

- esnafın direniş ve eylemcilere saldırması, en çok konuşulan / tartışılan konu oldu. esnafa ısrarla ''biz sizinle aynı taraftayız, arkadaşız / müşteriyiz / işletmeciyiz'' mesajını vermemiz gerektiği ve aynı zamanda iktidarın taksimi ''temizleme'' projesinde en çok kaybedeceklerin esnaf olacağını, dile getirmemiz ve bu olguyu anlatmamız konusunda karar çıktı. esnaf ziyaretleri, broşürlerle biz sizin yanınızdayız mesajı verilmesi gibi seçenekler konuşuldu. 

- büyükada çapulcu takası 20 temmuz cumartesi günü saat 16 da açılıyor. elimizde bizim kullanmadığımız ama bir başkasının işine yarayabilecek eşyalarımızı / kitaplarımızı  paylaşabiliriz. tek önemli nokta; getirilecek kıyafetlerin temiz ve ütülü olması, noktası üzerinde duruldu. 

- barınak ziyareti yapan arkadaşlar forum katılımcılarını bilgilendirdi. şu an acil olarak 4 labrador yavrusu sahiplenilmeyi bekliyor. 300 e yakın köpek de aynı şekilde aşıları ve kısırlaştırılmalı yapılmış halde yine sahiplenilmeyi bekliyor. buradan da duyurmuş olalım. 

- 21 temmuz pazar günü adalar forumları burgazada'da buluşacak ve yassıada / sivriada ziyareti ( ya da tek birisi ) yapılacak. 

- büyükada notları bu kadar 

- gezi ruhuyla selamlıyoruz bütün forumları 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder