29 Temmuz 2013 Pazartesi

Esenler Dayanışma Forumu Notları (24 Temmuz)

Esenler Dayanışma Forumu'nun 5. si 24.07.2013 Çarşamba günü Tuna Vadisi'nde yapıldı. "MEDYA" nın tartışıldığı foruma Etkin Haber Ajansı Haber Müdürü Derya Okatan ve Hayat Televizyonu Yayın Koordinatörü Mustafa Kara konuşmacı olarak katıldı.

Sermaye medyasının Gezi Direnişini görmezden gelen tutumunun yanı sıra yıllardır halka olayları nasıl çarpıtarak, nasıl sermaye cephesinden bakarak aktardığının tartışıldığı forumda, emek cephesinden yayın yapan, halkın haber alma hakkını perspektif edinen işçilerin emekçilerin basınına da sahip çıkma, onları yaşatma gerekliliğine vurgu yapıldı.

Çocuk Atölyesi oluşturulması kararı alınarak; bir daha ki foruma atölye için gerekli malzemelerin getirilmesi için (kısmen de olsa) görev alındı. Ancak atölyede kullanmak üzere bez üzerine elle boyama yapılabilecek boya, boya kalemleri, A3 kağıdı vs. ihtiyaç var. Ayrıca su, sabun gerekecek elbette. En önemlisi bu malzemeleri kullanacak çocuklar...

Çocuklarımızla geliyoruz bu foruma!

Kitap kampanyamız devam ediyor. Okuduğumuz ve ihtiyacı olanlara okumak üzere ulaştıracağımız kitapları bekliyoruz.

Esenler'de son dönemde artan uyuşturucu çetelerine, hırsızlık çetelerine, fuhuş çetelerine karşı "Esenler Bizim, Parklar Bizim" şiarıyla karşı durmak üzere bir kampanya başlatılması iradesi ortaya çıkmış ve platform yürütmesinin kampanyayı ve somut işleri planlamak üzere toplanması kararlaştırıldı.

Gezi Parkı Direnişinde tutuklananlarla dayanışmanın önemine vurgu yapılan forumda her Cumartesi Galatasaray Lisesi önünde saat 17.00'da yapılan eylemlere katılım çağrısı yapıldı.

Bir sonraki forumun konu başlığına dair çok önemli önermeler yapılmakla birlikte "Anayasa" başlığının kapsayıcı olacağından hareketle bir sonraki konu başlığının "Emekçiler Nasıl Bir Anayasa İstiyor" olması kararlaştırıldı.

31 Temmuz Çarşamba günü
saat 21.30 da Tuna Vadisi'nde (Esenler Kültür Merkezi karşısı) toplanıyor.

(Unuttuğumuz şeylerde vardır elbette) Ancak unutmadığımız bir şey var ki BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM!

ESENLER DAYANIŞMA FORUMU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder