8 Temmuz 2013 Pazartesi

Üsküdar Doğancılar Parkı Forum Notları (4 Temmuz)

Toplantı Notları;

- Pazar günü 18:00'de takas pazarı kurulacak. Giysiler depolanıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. 
- Pazar günü takas pazarı etkinliği bittikten sonra, isteyenler Kadıköy'deki "Gazdanadam festival"ine gidecek.
- Pazar günü 10:00'da Taksim Hill Hotel'de gerçekleşecek olan "Gezi direnişi, çözüm süreci ve Türkiye'nin demokratik geleceği " toplantısına Doğancılar Forumu'ndan bazı arkadaşlarımız katılacak.
- Gezi süreci boyunca adeta 3 maymunu oynayan sermaye medyasının, dün Mısır'dan saatlerce canlı yayın yapması forumda tepkiyle karşılandı. Medya kuruluşlarının bu tutumunun protesto edilmesi yönünde karar alındı.
- Kent Hareketleri'nin, 3. köprü projesi için yapılan ağaç katliamını protesto etmek için, 7 Temmuz 9:30’da Beşiktaş Barbaros Meydanı’ndan yola çıkarak bisikletlerle Garipçe Köyü'ne gitme kararı aldığı hatırlatıldı. Etkinliğe katılmak isteyenler için: https://www.facebook.com/events/571872939531090/
- Doğancılar Parkı forumu bünyesinde kurulan masaların üzerinde çok büyük bir yük olduğu ve bu yükün hafifletilebilmesi için foruma katılan herkesin elini taşın altına koyması gerektiği konuşuldu. "Herkes sosyal medya! Herkes iletişim! Herkes yaratıcı eylem masası!" denildi.
- 8 Temmuz Pazartesi 20:30'da Üsküdar İskele Meydanı'nda büyük bir yürüyüş düzenliyoruz. Tüm Üsküdar forumlarının katılımını bekliyoruz. Twitter'daki (@direnuskudar) davetini lütfen RT'leyelim. Aynı şekilde Facebook sayfamızdaki daveti de lütfen paylaşalım.
- Yerel seçimlerde sandıkta görev almak isteyenler için kişisel başvuru yapılması önerildi. Ancak kişisel olarak sandık başında bulunamayacağımız, sandıkta görev almak istiyorsak kendimize en yakın siyasi partiye başvurmamız gerektiği söylendi.
- AVM'leri protesto etme konusunda sürekliliğin önemli olduğu vurgulandı. "AVM'lere kesinlikle gitmiyoruz!" denildi.
- Tüketimi azaltarak da sisteme tepki gösterebileceğimizden bahsedildi. "Tüketim çılgınlığına son!" denildi.
- Çevre için herkesin kendi apartmanına geri dönüşüm kolileri koyabileceği, alışverişlerde file ve kese kağıdı kullanabileceği belirtildi.

Forum sorunsuz bir biçimde sonlandırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder