6 Temmuz 2013 Cumartesi

Marmaris Forumu Notları (5 Temmuz)

- Forum 9.15’te başladı.
- Önceki forumda kararlaştırılan Taksim Dayanışması Forumu- Marmaris  afişi forum yerine asıldı. 
- Forum kuralları  hatırlatıldı. 06.07 Cumartesi saat 19.00’da Taksim’e girme eylemi yapılacağı söylendi. Ayrııca foruma provokatif amaçla gelen kişiler olabileceği hatırlatılarak , bu kişilerle tartışmaya girilmemesi, cevap  verilmemesi istendi.
- Forum metninde yeralan halkların kardeşliği ifadesinde kastedilenin Türkiye’de yaşayan halklar mı olduğu yoksa Dünya halklarından mı bahsedildiğinin açıklanmasının istenmesi üzerine, forum üyelerinin çoğunluğu için tüm Dünya halklarının kardeşliği ve özgürlüğünün esas olduğu vurgusu yapıldı.
- Önceki akşam  Mısır’da yaşanan olayların gündeme alınmaması eleştirisi üzerine , Mısır olayının ayrı bir gündem olarak görüşülebileceği tekrarlandı.Bazı forum üyelerinin orduya karşı görüş belirttiğine vurgu yapılarak, ordusuz millet olmayacağı, milletin de ordusuz olamayacağı söylendi.
- Ülkemizde hep darbe konusu işlendi ama hiç NATO  veya ordu içindeki yapılanmalar konuşulmadı. Her ülkenin güvenlik sorunu olması nedeniyle ordusu olması da kaçınılmazdır. Orduyu konuşmak her zaman tabu oldu. Bu tür konuları sanal ortamda tartışmak daha doğru olur.
- Forumların çıkış noktası Gezi olaylarıdır. İstanbul’da yapılan forumların kalabalık olması nedeniyle , forumların 7 ayrı bölgeye ayrılması kararı alındı.Bu forumların amacı iktidarı değiştirmek veya devirmek olmamalıdır. Şiddeti şiddetle çözmek de değildir. İktidar gidecekse yerine neyi koyacağımız esas amaç olmalıdır.
- Ziraat Bankası’na karşı yapılan eylem Marmaris’te ses getirdi. Bireysel olarak defalarca Genel Müdürlüğü arayarak  eyleme devam edebiliriz.
- 13 Temmuz’da yapmayı planladığımız müzik etkinliğini, meydanda başka bir konser olduğu için gerçekleştiremeyeceğiz. Bu nedenle 6 temmuz Cumartesi akşamı müzik enstrumanlarımızla gelerek etkinliğimizi gerçekleştirebiliriz.
- Forum bildirisinin derlenerek yarın akşam forumda okunması kararı alındı.
- Yarın akşam 19 Mayıs Meydanı’nda toplanarak Atatürk Anıtı’na yürünmesi önerisine karşılık, isteyenlerin eyleme katılabileceği kararı verildi.
- Etkinlik ve İletişim Komitesi kurulması önerildi. Komiteye Levent Burak YILDIZ, Pınar ÜNLÜ ve Özgür KILIÇ gönüllü oldular.
- Üzerinde direniş vurgusunun yeraldığı tişört hazırlanıp istenen şehirlere gönderilecek. İsteyenler için tişört adedi çoğaltılabilir.Rozet ve tişört kullanımının Marmaris gibi küçük yerlerde etkili olacağı söylendi.
- İstanbul’da Divan Oteli’nin Gezi direnişçilerine kapılarını açmasından hareketle Marmaris’te de kendimizi anlattığımız takdirde turizmcilerin desteğini alabileceğimiz söylendi.
- Pratikte yapılabilecek şeylerin neler olacağı konusunda Sergen SUCU ve Kubilay Bey ortak çalışma yaparak foruma bilgi verecekler.
- Moderatör  iktidarın son 10 yıl içinde çevre politikaları hakkında bilgi verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder