8 Temmuz 2013 Pazartesi

Küçükçekmece Forumu Notları (5 Temmuz)

5 Temmuz Küçükçekmece forum notları
Son forumda karar alındığı üzere 5 Temmuz’daki forum Siyaset Atölyesi olarak gerçekleşti.
Atölye kapsamında canlı tartışmalar yaşandı  ve direnişin bundan sonraki sürecinde “nasıl bir siyaset izlenmeli”  konuşuldu. Alınan sözlerde “sosyalizm” tartışması öne çıktı. Atölye kapsamında yapılan tartışmalar sonucunda böyle geniş bir çerçeveyle tartışma yürütmenin zor olacağı konuşuldu. “İzm”ler üzerine daha ayrıntılı çalışmalar yapılıp, bir kişinin görev alıp veya bir konuğun çağrılarak sunum yaptığı atölyeler gerçekleştirilebileceği konuşuldu. Bunun üzerine ilerleyen süreçte bir planlama gerçekleştirilecek.
Forum kapsamında alınan kararlar ise şöyle:
  • 7 Temmuz günü Taksim Dayanışmasının Taksime çağrı yaptığı eyleme katılmak için 18:00da Taksim Tünelde buluşup, Taksim Dayanışması pankartı arkasında Taksim Meydanına yürünecek.
  • Forumun çağrısını yaygınlaştırmak ve katılımı arttırmak için Küçükçekmece Dayanışması imzalı haftalık forum programının olduğu el ilanları basılacak. Bunlar 8 Temmuz Pazartesi günü 19:00da Küçükçekmece İstasyon çıkışında dağıtılacak.
  • Göl Festivali bittiği için forumlar bundan sonra sahildeki amfi tiyatroda, yapılacak. 21:00da başlayacak.
  • 8 Temmuz Pazartesi günü OlağaŞüpheliler eğitimi gerçekleşecek. ÇHDden bir avukatın sunumuyla gerçekleşecek eğitimde olağan bir gözaltı-tutuklama terörü karşısında haklarımız ve yapabileceklerimiz neler tartışacağız.
  • 10 Temmuz Çarşamba günü, bundan sonraki süreci tartışmak ve planlamak için Forum gerçekleşecek.
  • 12 Temmuz Cuma günü Kentsel Dönüşüm Atölyesi kapsamında Ekümenopolis” belgeseli izlenecek. Küçükçekmece bölgesini tehdit eden kentsel dönüşüm projeleri tartışılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder