1 Temmuz 2013 Pazartesi

İstanbul Büyükdere Forumu Notları (30 Haziran)


Büyükdere Forumu 3. Köprü, Kanal İstanbul ve çılgın projelerle orman alanlarının ranta açılmasını protesto etmek amacıyla  “Suyuma, ormanıma, yaşam alanlarıma dokunma” sloganıyla 30.06.13 Pazar günü bir eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Belgrad Ormanı Neşet Suyu mevkiinde buluşan forum katılımcıları ve İstanbullular, basın açıklaması öncesinde yanlarında getirdikleri bezler ve boyalarla pankartlarını hazırladıktan sonra burada küçük bir forum gerçekleştirdi. Forumun ana gündemlerinden birisi 3. Köprü, kuzey ormanlarını talan projeleri ve su havzaları iken diğer bir gündemi de ormanların özelleştirilme yoluyla parası olmayana kapatılması konuları oldu. Bunun üzerine 1 Temmuz Pazartesi  günü 3. Köprü ve orman alanlarının yağmalanması konusunda gerçekleştirilecek olan foruma çağrı yapılarak, eylem programı çıkarılması kararlaştırıldı. Her yaştan insanın, bisikletçilerin, orman mühendislerinin, çevrecilerin, 3. Köprü yerine yaşam platformu bileşenlerinin söz alarak konuştuğu forumun ardından basın açıklamasına geçildi.
Büyükdere Forumu adına basın açıklamasını okuyan Romina Özipekçi; AKP hükümetinin halkın yaşam alanlarının ve doğanın yağmalanmasına karşı gelişen direnişini görmezden geldiğini belirterek kuzey ormanları, tarım alanları ve yaban hayatın tahrip edilmesini seyretmeyeceklerini buna karşı harekete geçtiklerini ve başta Gezi Parkı, 3. Boğaz Köprüsü ve 3. Havalimanı gibi halkın sağlığı ve geleceğini doğrudan ilgilendiren, bilimdışı projelere ve diğer rant projelerinin getireceği yıkıma karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek basın açıklamasını sonlandırdı. Basın açıklamasının ardından üzerinde “Suyuma, ormanıma,yaşamıma dokunma” yazan pankartlarıyla, ormanlık alanın içine doğru yürümeye başladılar. Belgrad Ormanı için büyük adım koşucularının organize ettiği yürüyüşün başlangıç noktasında doğa ve çevre sevgisini simgelemek açısından bir grup gösterici ağaçlara sarılarak “ormanıma, suyuma, yaşamıma dokunma” sloganı attı.  Grup pankartıyla önceden belirlenen parkurda yürümeye 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder