9 Temmuz 2013 Salı

Ankara Güvenpark Kadın Forumu Notları (6 Temmuz)

Kadınlardan tutuklu haziran direnişçisi kadınlara mektup atma çağrısı.
Tutuklu kadınlardan Sıla Uzunpınar'ın annesi konuşuyor. "Direniş boyunca, kızımla beraber sokaktaydım. Sokakta olmaya devam edecek, AKP karanlığını yıkacağız."
Üniversiteli kadınlar, kadın düşmanı Melih Gökçek'i teşhir ediyor. Üniversitesinde, yurdunda, evinde, sokakda, tacize, tecavüze maruz kalmamızı, "3 çocuk doğurun" "Gerekirse kadın ölecek, çocuk değil." sözleriyle meşrulaştıran, başta AKP olmak üzere, bütün kadın düşmanlarından hesap sormak için, bize yasaklanan sokaklarda, bize yasaklanan gecelerde olacağız.
Kadınlar, erkek şiddetine, tacize, tecavüze, mor kart çıkarıyor.
Bugün, 3-5 çapulcu diyen iktidar, dün 3-5 feminist için "Kız mıdır, kadın mıdır?" diyordu. Biz bu dille, daha önce tanışmıştık. Egemenlerin ayrıştırıcı politikalarına karşı, sözümüzü söylemeye devam ediyoruz, devam edeceğiz.
Kadınlar, Haziran direnişi boyunca, kadın bedeni üzerinden atılan, şekillenen sloganlara mort kart çıkarıyoruz.
Forumlarda kadınlar daha çok söz alsın, slogan atarken insiyatif alsın. Haziran direnişindeki cinsiyetçi tutumları, ancak bu şekilde değiştirebiliriz.
AKP saldırganlaştıkça, kadınlar sokağa çıkmaya devam edecek.
Çalışan kadınlar 8 mart günü sokağa çıktığı için, işyerlerinde baskıya uğruyor. İşten atılmakla tehdit ediliyor. Bunu yaşayan bir kadın olarak, 8 mart'ın resmi tatil ilan edilmesini istiyorum.
Haziran direnişi boyunca gözaltına alınan kadınlar, cinsel tacize maruz kaldı. Biliyoruz ki, birçok kadın, bunun için herhangibi hak arama girişiminde bulunmadı. Gözaltında tacize uğradıysak ya da çevremizde böyle bir hikaye duyduysak, İHD ve TİVİV'e başvuralım.
Yasalar kadınları korumuyor. Bu durumda, sesimizi daha çok çıkarmamız gerekiyor.
Çocuk yetiştiren aileler, kadın, erkek değil, insan yetiştirmelidir.
Saat 6 ve 8 arası, Güvenpark'da kadın forumu yapılsın. Bunun için de bir ekip kuralım.
Dikmen'de, polisler tarafından taciz edilen Eylem arkadaşımız, kanunen muhattabı olan Ankara Emniyeti hakkında suç duyurusunda bulundu. Ethem'in katilini saklayan emniyet güçleri, Eylem'in tacizcisini de saklıyor. Durumu kabul etmiyor ve konu hakkında işlem başlatmıyor. Bu da demek oluyor ki, Ankara Emniyet güçleri tacizcidir. Peşini bırakmayalım, tacizci Ankara Emniyetine hesap soralım.
Dans edemeyeceğim devrim, devrim değildir. Kadınlar ve LGBTT bireyleri, sokakda dans etme eylemi yapsınlar.
Karşısında mücadele ettiğimiz iktidarın, iktidar olanakları var. Bu yüzden bireysel değil, örgütlü mücadele edelim.
Bu forumdan, mahallelerimize gittiğimizde, benzer bir kadın komisyon, kadın kürsüleri talebinde bulunalım.
Kadınlar; Kadın düşmanı Recep Tayyip'e, Ethem'in katili, tacizci polise, kadınlar öldürülürken  susan Fatma Şahin'e, kadınlar tecavüzü hak eder diyen kadın düşmanı İ. Melih'e karşı ses çıkararak forumu sonlandırdılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder